«Στους Αμερικανούς μίλησε για το Περλ Χάρμπορ, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ενώπιον των Βρετανών επικαλέστηκε τον Σαίξπηρ («Να ζει κανείς ή να μη ζει») και παρέφρασε, δίχως να τον κατονομάσει, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, δηλώνοντας πως «θα πολεμήσουμε στα δάση, στα χωράφια, στις παραλίες, στις πόλεις και στα χωριά, στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους».
Απευθυνόμενος στα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε για την ανέγερση ενός νέου τείχους στην Ευρώπη, ενώ κατά την παρέμβασή του στη Βουλή της Φινλανδίας αναφέρθηκε στις βόμβες μολότοφ που πετούσαν οι αμυνόμενοι Φινλανδοί στους σοβιετικούς εισβολείς.
Στους Ιταλούς δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι στην πατρίδα τους συνήθιζαν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους οι ολιγάρχες φίλοι του Πούτιν και στους Αυστραλούς μίλησε για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines από τη Ρωσία το 2014.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε σε όλες τις περιπτώσεις τα κατάλληλα λόγια για το εκάστοτε κοινό, ενώ δεν έχει σταματήσει να ενθαρρύνει καθημερινά τους συμπολίτες του, μιλώντας τους άμεσα, ειλικρινά και παθιασμένα.
Σε συνδυασμό με
το θάρρος που επιδεικνύει και τις ηγετικές του ικανότητες, οι ρητορικές
δεξιότητες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνδράμουν σημαντικά σε επικοινωνιακό
επίπεδο την Ουκρανία, συμβάλλοντας, επίσης, στο να κερδίσει τη συμπάθεια και τη
στήριξη της διεθνούς κοινότητας».
(Protagon
Team)
«Ρωσία και Ουκρανία, οι αγροτικές υπερδυνάμεις, συγκρούονται κι ένα από τα θύματα αυτού του άγριου πολέμου είναι οι λαοί των αναπτυσσομένων χωρών. Οι χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτές που εξαρτώνται όχι μόνον από τις εισαγωγές διατροφικών πρώτων υλών από τους εμπολέμους αλλά και από τα λιπάσματα της Ρωσίας η οποία έχει σχεδόν το μονοπώλιο παραγωγής λιπασμάτων».
Εξι εκατομμύρια παιδιά υποσιτίζονται ήδη ενώ αλλά δεκαέξι εκατομμύρια είναι
αντιμέτωπα με το φάσμα της πείνας σε αστικές, κυρίως, περιοχές σε κράτη της
υποσαχάριας Αφρικής, από τη Σενεγάλη έως την Ερυθραία, που εξαρτώνται σε
ποσοστό άνω του 50% από τις εισαγωγές σιταριού από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο
Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) μετράει 26 χώρες συνολικά που
εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το σιτάρι των δύο εμπόλεμων χωρών».
(Protagon Team )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου