αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Απόψεις...

«Να λοιπόν που γινόταν αυτή η χώρα να έχει ένα λογικό ασφαλιστικό. Που δεν θα είναι φορολογικό, αλλά ασφαλιστικό. Που δεν θα ναι άλλος ένας μηχανισμός εφαρμογής ταξικής μεροληψίας, αλλά μηχανισμός που θα εισπράττει λογικές εισφορές και θα αποδίδει κανονικές συντάξεις. Που δεν θα τιμωρεί όσους δούλεψαν και πλήρωσαν πολλά χρόνια, αλλά θα τους επιβραβεύει. Που δεν μας κάνει ν’ ακούμε για ασφαλιστική συνείδηση και να γελάμε, ούτε θα χρειαζόμαστε GPS  για να βρούμε την διάταξη που μας αφορά μέσα στον λαβύρινθο του. 

Ασφαλώς είναι η συνολική κατάσταση της οικονομίας που επηρεάζει το ασφαλιστικό μιας χώρας. Η αγορά εργασίας επίσης και το δημογραφικό. Αυτά δεν μπορεί να τ’ αλλάξει κανείς. Αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, το ασφαλιστικό του Βρούτση είναι το καλύτερο και το απλούστερο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Και ξέρετε, ο Βρούτσης δεν τετραγώνισε τον κύκλο. Απλά, λογικά και παραγωγικά σκέφτηκε ο άνθρωπος, δεν έβγαλε κανένα ραβδάκι μάγισσας. Απλώς την πενταετία Σύριζα η κοινή λογική είχε χαθεί. Ζούσαμε στην αυτοκρατορία του παραλόγου. 

Θυμάστε παλιότερα τι χαμός γινόταν όταν εμφανιζόταν καινούριο ασφαλιστικό; Ήταν απ’ τα θέματα που γέμιζαν πλατείες και έριχναν κυβερνήσεις. Τώρα ησυχία. Γιατί; Μα διότι αυτό που ήρθε είναι δέκα φορές καλύτερο και δικαιότερο απ’ αυτό που είχαμε. Γιατί να διαδηλώσουν οι άνθρωποι; Και τον πάντα έτοιμο για δηλώσεις και καταγγελίες Γιώργο Κατρούγκαλο τον είδατε πουθενά; Όχι. Αμ την αντικαταστάτρια του, λαλίστατη Έφη Αχτσιόγλου; Την ακούσατε να λέει τίποτα, να κατακεραυνώνει τον υπουργό που την διαδέχτηκε; Ούτε αυτή άχνα; Και πως θα βγάλουν το λαϊκό κίνημα στον δρόμο για να ματαιώσει τα ανάλγητα νεοφιλελεύθερα σχέδια της δεξιάς; Κάνοντας τα κορόιδα; Ε ρε πλάκα που έχουν τελικά…»

                                                                    (Δ.Καμπουράκης- Liberal.gr)


 
«Η απόφαση να ανοίξει η δημόσια εκπαίδευση και σε αποφοίτους ιδιωτικών «κολεγίων» μαρτυρεί τουλάχιστον προχειρότητα. Για λόγους που υπερβαίνουν τη βούληση αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι τώρα εφικτά ο έλεγχος και η πιστοποίηση των σπουδών που παρέχονται από ιδιωτικά κέντρα. Το τελευταίο που χρειάζεται το πολλαπλώς ελλειμματικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι καθηγητές δύο ταχυτήτων».

                                                                                     (KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

«Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός καλλιεργημένος ανοιχτόμυαλος που διατηρεί πάρα πολύ καλή σχέση με την τέχνη. Ξέρει την πολιτική, την παρακολουθεί. Μένει τώρα να μάθει και τους χειρισμούς της».

                                                                       (Κ. Γιαννακίδης – protagon)

«Οι αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας, που πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του ενώπιον των δύο Σωμάτων του Κοινοβουλίου, φαίνεται πως έχουν στόχο την «ισόβια» παραμονή του στο τιμόνι της χώρας. Ο ρώσος πρόεδρος πρότεινε να περιοριστεί σε δύο θητείες η διάρκεια παραμονής στην προεδρία -ο ίδιος έχει παραμείνει τέσσερις- έτσι ώστε να αποδυναμωθεί η θέση αυτή, να μειωθούν οι εξουσίες της και κάποιες από αυτές να περάσουν στην Κρατική Δούμα. Μετά την ομιλία του, η κυβέρνηση της χώρας παραιτήθηκε. 

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Πούτιν, που στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε στα προσωπικά του σχέδια, φαίνεται πως, όταν τελειώσει η θητεία του το 2024, σχεδιάζει να αναλάβει ξανά το ενισχυμένο με περισσότερες αρμοδιότητες αξίωμα του πρωθυπουργού, όπως είχε κάνει το 2008, ή κάποιον άλλον κεντρικό ρόλο στο κυβερνητικό συμβούλιο».
                                                                                                                                                   
                                                                                         (Protagon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...