αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ζήτω το παράλογο!


«Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν μια γυναίκα (για παράδειγμα) φωνάξει «βοήθεια» και υπάρχει αστυνομικός κοντά, αυτός θα τρέξει. Στην Ελλάδα, αν η κραυγή ακουστεί κοντά σε πανεπιστήμιο, ο αστυνομικός πρέπει πρώτα να ρωτήσει: «Κυρία μου, βρίσκεστε εντός ή εκτός πανεπιστημιακού ασύλου;». «Ζητάτε βοήθεια επειδή συντελείται κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής ή πρόκειται για πλημμέλημα και πρέπει να αποφασίσει το Πρυτανικό Συμβούλιο για την “επέμβαση δημόσιας δύναμης”;».

Ολα αυτά ακούγονται κωμικά, αλλά γιατί δεν θεωρούμε παράλογο ότι οι νόμοι του ελληνικού κράτους εφαρμόζονται καθ’ άπασαν την επικράτεια, πλην ΑΕΙ και Δυτικής ΘράκηςΕχουμε συνηθίσει τον παραλογισμό όταν, έπειτα από ένα ακόμη μπαράζ εμπρησμών και βανδαλισμών, βγαίνει ανερυθρίαστα η αρμόδια υπουργός για να πει στον ελληνικό λαό ότι «αρνούμαι να δεχθώ τις εικόνες που παρουσιάζονται με σκηνοθεσία “Μπεν Χουρ” και αρκετή δραματοποίηση» (Βουλή 19.11.2018). 

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να συμβεί στα πολύπαθα ΑΕΙ για να δεχθεί η κ. Ολγα Γεροβασίλη τις εικόνες που είδε όλη η Ελλάδα; «Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε, «τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με κατασταλτικά μέσα, αλλά με συνεργασία πολιτείας και πανεπιστημιακής κοινότητας». 

Ε, λοιπόν, η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητεί τη συνεργασία της πολιτείας για να παταχθεί η ανομία, αλλά δυστυχώς η υπουργός είναι στη διαδικασία των ερωτήσεων: «Βρίσκεστε σε χώρο εντός ή εκτός πανεπιστημιακού ασύλου;», «Ζητάτε βοήθεια επειδή συντελείται κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής ή πρόκειται για απλό πλημμέλημα;».

                                                      (Π.Μανδραβέλης-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...