αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Κάπως έτσι...


          ...  στοιβάζονται τα σκουπίδια μας σε αστικό τοπίο


               
         ...και κάπως έτσι σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

 

           
     ...κάπως έτσι βαδίζουν οι δημότες στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια ...αυτοκίνητα περνούν τον δρόμο, λεωφορεία μπαίνουν στο κέντρο


                                   
                        ...κάπως έτσι αναβαθμίζονται τα πάρκα μας


...κόβονται τα δέντρα


...βανδαλίζονται κάγκελα και γλυπτά 


...εγκαταλείπονται αυτοκίνητα

                              ... σκουντουφλάει κανείς στο κέντρο το βράδυΚαθημερινά προβλήματα  για τα οποία δεν θα ακούσετε κάποια παράταξη να μιλάει. Κανα μήνα μόνο πριν τις επόμενες εκλογές  θα εμφανιστούν για να ζητήσουν την ψήφο μας. Οι πολίτες δεν είναι όμως κοπάδια για να μπαίνουν στη στάνη την καθορισμένη ώρα. 

Αλλά και όταν ως Δήμος επί 4 χρόνια δεν έβαλες ούτε ένα κολωνάκι σε κεντρική λεωφόρο για να μπορεί ο παππούς να περπατάει στο πεζοδρόμιο ή η μητέρα να βγάζει βόλτα το παιδί της, πώς να πιστέψει κανείς ότι θα το κάνεις τα επόμενα 5 (πια) χρόνια; Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι υπάρχει ακόμη ένα διάστημα κάποιων μηνών που φτάνει για να διορθωθούν αρκετά από τα κακώς κείμενα. Οψόμεθα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...