αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πώς ηττήθηκαν οι νικητές...


«Ενώ τέτοια ώρα, στις 29 Αυγούστου 1949, οι πανηγυρικές φωτιές στις κορυφές του Γράμμου δήλωναν την νίκη του Ελληνικού Στρατού και το τέλος του Εμφυλίου πολέμου, την ίδια ημέρα 69 χρόνια μετά, αγωνιζόμαστε να ανασυνθέσουμε την ιστορία του, που έχει παραχαραχθεί από την Αριστερά. 

Μπορεί σε αριθμητικό επίπεδο η συμμετοχή των ΑΝΕΛ να μην μεγάλωσε, όμως αν κάποιος παρατηρήσει με προσοχή τις μετακινήσεις των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα αντιληφθεί πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διευκολύνθηκαν ποικολοτρόπως από τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα:
- Πρώτη κίνηση, η επιλογή - ανάσα για τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, σε προσωπικό επίπεδο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετακινώντας τον Φώτη Κουβέλη από το Πεντάγωνο, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, προσφέρει στον κυβερνητικό του εταίρο περισσότερο χώρο. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό πως η συγκατοίκηση Καμμένου -Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίστηκε από τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνευσε να επηρεάσει ακόμα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Αξιοσημείωτη ήταν για παράδειγμα η διαφορά στις μεταξύ τους προσεγγίσεις στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

- Δεύτερη κίνηση, η μετακίνηση της Μαρίας Κόλλιας - Τσαρουχά από το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο υφυπουργείο Άμυνας. Μία επιλογή του κ. Τσίπρα που μπορεί να ερμηνευθεί ως διευκόλυνση προς τους ΑΝΕΛ, μια και η κυρία Κόλλια - Τσαρουχά είχε γίνει αποδέκτης μεγάλης προσωπικής πίεσης εξαιτίας της πρόσφατης συμφωνίας των Πρεσπών. Μην ξεχνάμε ότι η νέα υφυπουργός Άμυνας εκλέγεται στις Σέρρες. Με τη μετακίνηση της στο Πεντάγωνο είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και να περάσει το ακανθώδες ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ σε δεύτερο πλάνο, διευκολύνοντας ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ.

- Τρίτη κίνηση, η παραμονή όλων των στελεχών των ΑΝΕΛ στις θέσεις που κατείχαν, χωρίς την παραμικρή μετακίνηση πλην εκείνης της κυρίας Κόλλιας - Τσαρουχά.

- Τέταρτη κίνηση, η ολική επαναφορά της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Η νέα Υφυπουργός Εσωτερικών είχε βρεθεί εκτός κυβέρνησης το 2016. Τότε είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως δεν είχε ειδοποιηθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. 

Προφανώς εκτιμήθηκε το γεγονός ότι έμεινε κοντά στον κ. Καμμένο παρά την μεταξύ τους “παρεξήγηση”, στοιχείο που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν ξέχασε, όπως αποδείχτηκε. 

Το γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει “πλάτες” και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό στον κυβερνητικό του εταίρο, αυτό πιθανότατα θα πρέπει να αναζητηθεί σε όσα η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει αναφορικά με την πΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας δείχνει με το να μη θέλει να χαλάσει κανένα χατήρι στον συγκυβερνήτη του, αρχικά πως τον έχει ανάγκη μέχρι το τέλος».

                             (Απόσπασμα άρθρου του Σ.Μουμτζή από το Liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...