αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;


Διαβάζουμε στην epiruspost (Ρεπορτάζ: Β.Αγγέλη)

«Το λιμανάκι Περάματος και το τμήμα στο οποίο έγινε το έργο της ανάπλασης, απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινή γνώμη. Αφορμή η απόφαση να παραχωρηθεί στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος, καθώς ο Δήμος εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε αδυναμία για την συντήρηση και την αξιοποίησή του. Και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το λιμανάκι επιβεβαιώνει πλήρως την αδυναμία να γίνουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Την αδυναμία να διαφυλαχθεί ότι πληρώθηκε και μάλιστα ακριβά από το ΕΣΠΑ! 
Πίνακες, καλώδια, ασφάλειας, πρίζες και ότι άλλο είχε κατασκευαστεί τελούν υπό πλήρη διάλυση.Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι ο κίνδυνος είτε για ηλεκτροπληξία, είτε για πρόκληση πυρκαγιάς είναι μεγάλος.Τονίζουν δε πως ότι κατέγραψαν στον φωτογραφικό φακό είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο…

Από την ημέρα της παραλαβής του από τον Δήμο –κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ- ουσιαστικά δεν λειτούργησε.Τώρα περνά στον Οργανισμό Σπηλαίου, ο οποίος με την σειρά του σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ιδιώτες τμήματα του λιμανιού.Το βέβαιο είναι ότι και η τρέχουσα θερινή περίοδος θα περάσει χωρίς καμία αξιοποίηση της περιοχής».



Από το 2012 ακόμη, το συγκεκριμένο έργο  διαφημιζόταν ως μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της τουριστικής αξιοποίησης  που είχε στόχο να αλλάξει το παραλίμνιο αστικό τοπίο, να προσφέρει έναν νέο κοινόχρηστο χώρο στους πολίτες αλλά και παράλληλα να αποτελέσει έναν αθλητικό πυρήνα της πόλης.

Το κόστος ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). 

Οι φωτογραφίες σοκάρουν:






  Και όμως πριν λίγο καιρό τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...