αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Πρωτοφανές πλεόνασμα...


«Λες και υπάρχει κάποιος στο γνωστό Σύμπαν μας που να πιστεύει πως τα 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν να πληρώσουν όσα τους ζητάει το κράτος, επειδή έτσι του κάπνισε ότι τόσα του χρειάζονται, θα βρουν να τα πληρώσουν τώρα και για τα επόμενα 42 χρόνια ώς το 2060 που έχει δεσμεύσει ο κ. Τσακαλώτος την Ελλάδα.Το αποτέλεσμα θα είναι να ανεβαίνουν κάθε χρόνο οι καθυστερημένες οφειλές φόρων κατά 12 δισ. ευρώ. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να είναι ευχαριστημένοι;

Για μισό, τι είπαμε παραπάνω; Πάμε πάλι: το κράτος έβαλε τόσο πολλούς φόρους (πάνω από το 50% του ΑΕΠ), που παρά το γεγονός ότι έμειναν απλήρωτα πάνω από 12 δισ. ευρώ όχι μόνο εισέπραξε όσα ξόδεψε, αλλά έβγαλε και «πρωτοφανές πλεόνασμα» 5,2% το 2017, αντί για 3,5% που είχε δεσμευτεί, με άλλα τόσα δισ. να περισσεύουν για μοίρασμα πριν από τις εκλογές, συγγνώμη μέρισμα ήθελα να πω!

Δηλαδή, υπάρχει ον στο γνωστό Σύμπαν που να πιστεύει ότι μπορεί να υπερφορολογήσεις έναν λαό σε τέτοιο βαθμό που πάνω από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι να έχουν καθυστερήσει πληρωμές φόρων 13 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το 7% του ΑΕΠ σε μόνο μία χρονιά, και αυτός ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος; Για να πάρεις 1,7% του ΑΕΠ παραπάνω από όσο σε δέσμευσαν οι «σκληροί Ευρωπαίοι»! Πλάκα μας κάνουν;

Και να μην ξεχάσουμε, για αυτές τις παράνομες οφειλές (ως προς το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος της αναλογικότητας των φορολογικών βαρών) θα γίνουν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας από το κράτος και τα κατασχεθέντα σπίτια θα πωληθούν διαδικτυακά σε «κοράκια», ξεκινώντας από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους και φτάνοντας προς τα κάτω ώς τα 500 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί αμνηστεύονται για αξιόποινες πράξεις, με πρόχειρες τροπολογίες που ψηφίζουν με σκοπό να εμποδίσουν τη Δικαιοσύνη από το να τις κρίνει μελλοντικά, ή να μπλοκάρουν εισαγγελικές έρευνες σε εξέλιξη.

Είναι δυνατόν κάποιοι να είναι τόσο ανεγκέφαλοι ώστε να ζητούν ψήφο ευαρέσκειας όταν επιδίδονται σε όργιο ασυλίας και αμνήστευσης «ημετέρων» και την ίδια ώρα τσακίζουν με το ρόπαλο τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, τη μεσαία τάξη;Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει...

Συγκεκριμένα η συμπολίτευση προσπαθεί να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στον λαό: «Εμείς ή αυτοί;». Η απάντηση θα είναι «αυτοί» με νταμπλ σκορ!»

                                                    (Αρθρο του Α.Βεγούτη από το liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...