αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Ειδήσεις...


Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας έως το τέλος του έτους σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Η κρίση της χώρας της Λατινικής Αμερικής είναι συγκρίσιμη με αυτή της Γερμανίας τη δεκαετία του 1920 και της Ζιμπάμπουε την περασμένη δεκαετία, υποστήριξε ο Alejandro Werner, επικεφαλής του τμήματος του ΔΝΤ για το δυτικό ημισφαίριο.
----------------------------------------------------------------------------------

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές σε πολλές από τις οποίες η αμόλυβδη παραμένει σταθερά σκαρφαλωμένη πάνω από τα... Είναι γνωστό ότι οι Ελληνες καταναλωτές με τους φόρους και τις επιβαρύνσεις πληρώνουν τα καύσιμα πολύ πιο ακριβά από άλλους Ευρωπαίους. Ενδεικτικό είναι ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΠΕΚ- στις 23 Ιουλίου ο μέσος όρος λιανικής τιμής για την αμόλυβδη στις 28 χώρες της Ευρώπης είναι 1,44996 ευρώ το λίτρο και στην Ελλάδα 1,639 ευρώ, Στην Ευρωζώνη η τιμή διαμορφώνεται στα 1,492 ευρώ το λίτρο. 

--------------------------------------------------------------------------------------


Τουλάχιστον χίλιοι κεραυνοί χτύπησαν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την πρωτεύουσα τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 29 Ιουλίου.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σωρεία προβλημάτων στο λεκανοπέδιο, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν.
-------------------------------------------------------------------------------------
  
H Εθνική Γυναικών του πόλο άγγιξε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο, όμως έμεινε με το αργυρό. Χάσαμε, αλλά επιστρέψαμε στην «ελίτ». Τα τελευταία εξίμισι χρόνια δεν καταφέρναμε, καν, να μπούμε στην τετράδα ενός Ευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 
Η Εθνική Γυναικών του beach χάντμπολ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Ρωσία νικώντας στον τελικό τη Νορβηγία.Τουλάχιστον χίλιοι κεραυνοί χτύπησαν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την πρωτεύουσα τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 29 Ιουλίου.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σωρεία προβλημάτων στο λεκανοπέδιο, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν.

                                                                   (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...