αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Προσοχή! Fake news...


«Μην κάνετε τον κόπο να αναζητήσετε σε αυτό το άρθρο κανονικές ειδήσεις. Επειδή τέτοιες δεν υπάρχουν. Σε αυτή την στήλη. Αλλού μπορείτε να βρείτε. Σε άλλες στήλες. Όλα όσα θα διαβάσετε σήμερα εδώ είναι αυτά που θα ήθελα να δω γραμμένα παντού από την πρώτη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς. Αλλά δεν συνέβη έτσι. Κι ούτε θα συμβεί. Αυταπάτες δεν τρέφουμε…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και στους μηχανισμούς του.Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.

Ο Πρωθυπουργός απέπεμψε τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συνομιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη και θα του προτείνει την μετατροπή της Πολιτικής Προστασίας σε μία υπηρεσία που θα στελεχωθεί από την αρχή και με σκοπό να μην αλλάζει η ηγεσία της μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Σε κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συστάθηκε στους υπουργούς που λόγω των αρμοδιοτήτων τους ενεπλάκησαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της μεγάλης πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή. 

Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει ορίσει ημέρα προσευχής σε όλους τους ναούς για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε την πολιτική της έναντι των Ανεξαρτήτων Αρχών και συμφώνησε με την αντιπολίτευση για την ενίσχυση του ρόλου τους και την στελέχωσή τους με αρίστους.Παραιτήθηκαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σε μία ελάχιστη πράξη σεβασμού στα θύματα.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έσπευσαν στο Μάτι για να δουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, έτσι ώστε να εξετάσουν που ακριβώς μπορούν να συνδράμουν.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει ένα μικρό μέρος από τα προγράμματα αναβάθμισης παλαιών αμερικανικών οπλικών συστημάτων και αφιερώνει τους πόρους αυτούς στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας».
                              
                                                 (Αρθρο του Θ. Μαυρίδη από το liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...