αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Eιδήσεις...


H πρώτη σπίθα της φωτιάς στην Πεντέλη φαίνεται πως προκλήθηκε από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη, παρά τις κυβερνητικές υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η οποία φέρνει νέα δεδομένα για τα αίτια της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς στην ανατολική Αττική. Αυτό δείχνουν τα ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παρά τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

-----------------------------------------------------------------------------------
 
«Καλούσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ζητήσουν σάκους περισυλλογής νεκρών, αλλά έβρισκαν μόνο τους φύλακες! Διότι το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εδώ και μια εβδομάδα κλειστό, από τις 16 Ιουλίου, έπειτα από απόφαση του διοικητή του Θ. Ρόζενμπεργκ να πάψει να εφημερεύει.

Την εικόνα αυτή, ενός ακόμη αλαλούμ, από τα πολλά που συνέβησαν τη τραγική Δευτέρα 23 Ιουλίου, περιγράφει στο Liberal.gr, ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής. Και εξηγεί ότι ακριβώς επειδή το κέντρο ήταν κλειστό, οι συνάδελφοι του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άρχισαν να καλούν στα προσωπικά κινητά κάποιων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τους οποίους και γνώριζαν από παλιά, και να τους στέλνουν sms, εκλιπαρώντας τους "χρειαζόμαστε σάκους περισυλλογής νεκρών, σας παρακαλούμε πολύ βοηθήστε μας!".

-------------------------------------------------------------------------------------
«Εχω ένα σπίτι στο Μάτι, το οποίο δεν είναι στο σχέδιο πόλης. Τι κάνω; Σας είπα επίτηδες μια περιοχή που έχει πολλά αυθαίρετα, ξέρετε τώρα», ρώτησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης τον τότε πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη.  Και ο σημερινός υπουργός αρχίζει να εξηγεί βήμα προς βήμα την διαδικασία νομιμοποίησης του αυθαιρέτου. «Θα συνεννοηθείτε με το μηχανικό σας, θα γίνει μια αυτοψία στο ακίνητο που έχετε, θα γίνει ένας υπολογισμός του προστίμου, και θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δηλωση», εξηγούσε, μεταξύ άλλων, ο Σπίρτζης.
 ----------------------------------------------------------------------------------
 

Η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων διαθέτει στη δύναμη της 10 drones (και) για την πρόληψη πυρκαγιών, κάτι που είχε κόστος 4 εκατ.ευρώ για την Ελλάδα. Και όμως κανένα από αυτά δεν πέταξε στο Μάτι την περασμένη Δευτέρα τις κρίσιμες ώρες! Ένα ηλεκτροκίνητο drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα ακόμη της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσαν, τα τρία μηχανοκίνητα θέλουν αναβάθμιση στους κινητήρες τους και δύο ηλεκτροκίνητα έχουν προβλήματα με την πυξίδα τους! Και ας έγινε επίδειξη μόλις τον Μάρτιο του 2017, ενώ και στελέχη είχαν εκπαιδευτεί για να τα χειρίζονται. Στόχος τότε όπως ανέφεραν ήταν να εντοπίζουν έγκαιρα τις φλόγες, να περιπολούν και να καταδιώκουν. 

--------------------------------------------------------------------------------


Το βραβείο υποκρισίας παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάµελλος, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινίος, οι οποίοι, λίγες ώρες µετά τη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές, βρέθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στην ταβέρνα «Καραβίτης» στο Παγκράτι. Εκεί όπου για ώρες, σαν να µην τρέχει τίποτα, απολάµβαναν µε τη ΣΥΡΙΖΑϊκή παρέα τους τα φηµισµένα παϊδάκια του µαγαζιού.Την παρέα δεν φάνηκε να απασχολούν τα δηλητηριώδη σχόλια των γύρω τραπεζιών, όπως κατέδειξαν τα γέλια τους, που ακούγονταν έως έξω από το µαγαζί. Η µόνη τους έννοια, εκτός από τα ωραία κρέατα, τα κρασιά και τις µπύρες, ήταν ο τρόπος που θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την εθνική τραγωδία .

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, το βράδυ που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι όχι µόνο δεν συγκινήθηκε, αλλά δεν έδειξε και το παραµικρό ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τη δραµατική εξέλιξη των γεγονότων. Καλά διασταυρωµένες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το «Secret», πιστοποιούν ότι από τις οκτώ το βράδυ της ∆ευτέρας µέχρι τη µία τα µεσάνυχτα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το µόνο πράγµα που αγωνιούσε ήταν εάν θα κερδίσει τον αντίπαλό του στα χαρτιά, στο πλαίσιο ενός διαγωνισµού µπριτζ που διεξαγόταν στην Αίγινα.

Ο Πάνος Καµµένος,  αφού έκανε για το θεαθήναι µια βόλτα σε συγκεκριµένα σηµεία από τις καµένες περιοχές κι αφού έκανε δηλώσεις στο BBC ότι για όλα φταίνε οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, κατέβηκε στη Γλυφάδα και στο αγαπηµένο του τσιπουράδικο «Ιωλκός».

                                                                      (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)                                                                                                                                       (parapolitika)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...