αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Διεθνείς ειδήσεις...

Η Ευρώπη φλέγεται και η Σ.Αραβία γέμισε χιόνι! Έριξε χιόνι στην Σαουδική Αραβία στις περιοχές Asir , Abha , Ohod Rafida, Al-Sarrat, Rajal Almaa, Mahayel και Bellahmar. Ολόκληρες βουνώδες περιοχές όπως η  Al-Souda και άλλα μέρη, καλύφθηκαν από χιόνι. Χιόνισε στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ της Σαουδικής Αραβίας. 

Οι εικόνες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον.Οι έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ της επαρχίας Ασίρ της Σαουδικής Αραβίας μετατράπηκαν σε χιονόπτωση.Το χιόνι στη χώρα όπου επικρατεί το κλίμα της ερήμου προκάλεσε έκπληξη.Η κάτοικοι της περιοχής ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δρόμων που σκεπάστηκαν με χιόνι.
 

Εντυπωσιακό: Μετέφεραν ιστορικό χαμάμ σε απόσταση τριών χιλιομέτρων στη νοτιοανατολική Τουρκία. Μέσα σε έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μεταφορά ενός ιστορικού χαμάμ στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.Το εγχείρημα αποφασίστηκε για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου, ώστε να μην βρεθεί κάτω από το νερό καθώς στην περιοχή κατασκευάζεται ένα φράγμα, το τέταρτο μεγαλύτερο της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...