αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Ουδείς χειρότερος...


«Ο Αλέξης είναι το αγαπημένο παιδί της ντόπιας ολιγαρχίας. Είναι ο κομμουνιστής που ανέλαβε την εξουσία σε μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κλείνοντας όλα τα εθνικά μας θέματα σε όφελος των Μεγάλων Δυνάμεων. Είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε ολοκληρωτικά την χώρα στους δανειστές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τους τα έδωσε όλα! Τώρα φοβάται. Ότι θα τον εγκαταλείψουν. Κι έχει δίκιο. Πίστεψε ότι αν τους εξυπηρετήσει στα σχέδιά τους θα έχει την απόλυτη ασυλία. Ότι θα κυβερνάει για πάντα, ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο απυρόβλητο, ότι θα του κάνουν όλα τα χατίρια. 

Σιγά – σιγά θα πρέπει να συνηθίσει σε μία άλλη πραγματικότητα. Οι ξένοι φίλοι του θα σκεφτούν πολύ καλά να συνεχίσουν να τον στηρίζουν σε μία παρτίδα που είναι ολοφάνερα χαμένη και να ρισκάρουν έτσι όσα πέτυχαν μέχρι σήμερα με την βοήθεια του. Πιο πιθανό είναι να τον κάνουν καθηγητή σε κάποιο Πανεπιστήμιο και να τον βοηθήσουν να βγάζει τον επιούσιο δίδοντας διαλέξεις. Ο Βαρουφάκης, δηλαδή, καλύτερος είναι;

Όσο για την ντόπια ολιγαρχία; Θα κάνει εκείνο που ξέρει καλά: Θα αναζητήσει νέες ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα, νέες συμμαχίες. Το δόγμα του Μποδοσάκη έχει ισχύ και στις μέρες μας. Για το αν θα έχει και στο μέλλον, μένει να αποδειχτεί! 

Είναι βαρύ να εξορίζεται κάποιος από τον Παράδεισο. Να βρίσκεται ξαφνικά μόνος, χωρίς φίλους, αναγκασμένος να περπατήσει την δική του πολιτική έρημο. Μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δοκιμάσει μόνο την άνοδο. Δεν του έτυχε κάποια «άτυχη» στιγμή, κάποια σοβαρή ήττα στην πορεία του. Από την εποχή των σχολικών καταλήψεων μέχρι σήμερα βρίσκεται σε μία διαρκή άνοδο. 

Τώρα λοιπόν θα δοκιμαστεί από τι μέταλλο είναι! Αν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης ή αν θα επιστρέψει δυνατότερος και σοφότερος. Οι ήττες κάνουν τους ηγέτες. Οι πιθανότητες, πάντως, είναι σε βάρος του. Παραδίδει μία χώρα σε άσχημη κατάσταση, έχοντας διαψεύσει όλα τα «καλά σενάρια» που ο ίδιος είχε δώσει στον λαό. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέτυχε απλά ως πρωθυπουργός, τα έκανε κυριολεκτικώς θάλασσα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί στο κοντινό μέλλον άλλος χειρότερος απ’ αυτόν. Δεν θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Όσο για τους άμεσους συνεργάτες του; Ούτε συζήτηση! Ποιος άλλος πρωθυπουργός θα είχε δίπλα του έναν Πολάκη; Έναν Σπίρτζη; Έναν Τζανακόπουλο;»

                                              (Αρθρο του Θ. Μαυρίδη από το liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...