αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Απόψεις...


«Πριν από λίγες εβδομάδες το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" (ΚΕΦΙΜ) παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για την ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας. Πώς ορίζει την ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας το ΚΕΦΙΜ;  Είναι η ημέρα του χρόνου μέχρι την οποία πρέπει να εργάζομαι (ως μέσος Έλληνας) για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος. Φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Το 2018 η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήταν η 18η Ιουλίου. 

Εργαζόμαστε εφέτος από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Ιουλίου για το κράτος. Δώδεκα 12 ημέρες περισσότερο από ό,τι το 2017. Από τις 365 ημέρες του έτους οι 198 είναι αφιερωμένες στις ανάγκες του κράτους και μόνο οι 167 στις δικές μας. Είναι ένας τρόπος να μετράμε την ελευθερία μας. Το 54,25% του χρόνου μας αφιερώνεται αναγκαστικά στο κράτος και τους υποτακτικούς του.Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΦΙΜ, το 2018 θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές. Συνολικά 198 ημέρες για πληρωμές στο κράτος».

                                                                             (Στ.Μάνος- «Δράση»)
 

Μέσω Αμλετ...ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έστειλε ένα πολύ ηχηρό, πολιτικό μήνυμα για τους νεκρούς στο Μάτι. ωΟ Αμλετ απευθύνεται σε έναν κακούργο, που χαμογελάει αν και έχει σκοτώσει. Και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αντιγράφει το απόσπασμα...

"Ά, εσύ κακούργε. Καταραμένε κακούργεΠώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς. Να το θυμάμαι.Αυτό πρέπει να το θυμάμαι. Να έχεις σκοτώσει και να χαμογελάς. Να το γράψω στα χαρτιά μου.Να ξέρω πως αυτό γίνεται στην Δανία.Μονάχα αυτό να ξέρω για την Δανία."

                                                          (Άμλετ, Πρ.1 σκ. 5 | μτφ. Γ. Χειμωνάς)






«Να ξέρουμε που θα πάνε τα λεφτά» Στην Κύπρο έδωσαν απλόχερα χρήματα για την πυρκαγιά και τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Τώρα ανησυχούν ότι τα ποσά θα μπουν σε έναν κοινό, κρατικό κουμπαρά στην Ελλάδα και... «κλάφ’τα Χαράλαμπε», θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορά ψήφων.

                                                               ( Χρ.Μιχαηλίδης-protagon)


Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δεν άντεχε κάποτε το κλείσιμο της ΕΡΤ, όμως αντέχει και με το παραπάνω τη συμφορά και το θανατικό της 23ης Ιουλίου, αφού βγαίνουμε από τα μνημόνια. Είναι, φαίνεται, η χαρά του μεγαλύτερη και από του Πρωθυπουργού... 

                                                                       (Α.Κωβαίος -protagon)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...