αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Διεθνείς ειδήσεις...


H Ευρώπη «λιώνει» από τις υψηλές θερμοκρασίες Από την Ισπανία μέχρι την Γερμανία και από την Γαλλία μέχρι την Τσεχία, η Ευρώπη «βράζει». Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας στην Ευρώπη (48 βαθμούς Κελσίου), που κατέχει η Αθήνα από τον Ιούλιο του 1977, αναμένεται να σπάσει σε Ισπανία και Πορτογαλία. Από την άλλη Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία και Σουηδία βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανή ξηρασία .

----------------------------------------------------------------------------------


Γερμανικά ΜΜΕ για τη φονική πυρκαγιά: Αρκεί η παραίτηση ενός και μόνο αναπληρωτή υπουργού;Στην παραίτηση του Νίκου Τόσκα και την αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, μετά τη φονική πυρκαγιά, κάνουν αναφορά οι γερμανικές εφημερίδες.

----------------------------------------------------------------------------------
Το πρώτο πρόστιμο στη Δανία για τη χρήση νικάμπ ή μπούρκας σε δημόσιο χώρο επιβλήθηκε χθες σε μία γυναίκα, βάσει του νόμου που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη.Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πρόστιμο επιβλήθηκε σε μία 28χρονη γυναίκα ηοποία ήρθε σε αντιπαράθεση με μια άλλη όταν προσπάθησε να της βγάλει τη μπούρκα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Χόρσολμ, στη βορειοανατολική Δανία.   

Από την 1η Αυγούστου απαγορεύεται βάσει νόμου η μπούρκα σε δημόσιους χώρους, καθώς και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ κρύβει εντελώς το πρόσωπο. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει και τις 10.000 κορώνες (1.340 ευρώ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...