αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Ένας "φέρελπις"... πρωθυπουργός


«Ήταν μόλις 40 όταν κραύγαζε παντού ότι θα σχίσει τα μνημόνια. Στα 41 έβαλε την υπογραφή του σε νέο μνημόνιο. Ήταν 40 όταν έδινε υποσχέσεις πως δεν θα επιτρέψει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όταν έλεγε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Στα 41 τα έκοψε όλα και μείωσε τον κατώτατο μισθό, όπως και το αφορολόγητο.

Στα 40 έλεγε ότι μόνο πάνω από το πτώμα του θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Στα 40 θα καταργούσε τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, αλλά στα 41 τον διατήρησε και στα 43 τον αύξησε σε κάποιες περιοχές. Στα 41 άρχισε να τα ξεπουλάει όλα για να κερδίσει μια θέση delivery boy στην υπηρεσία των δανειστών. Περιμένετε ακόμα να μεγαλώσει; 

H δήλωση υπεράσπισης του Αλέξη Τσίπρα από τον υπουργό Βερναρδάκη θα προκαλούσε γέλιο αν δεν ψάχναμε ακόμα τους αγνοούμενους στο Μάτι. Γενικότερα όμως, κάνουν τα πάντα να συγκαλύψουν το έγκλημα επιστρατεύοντας και την αφελέστατη φαιδρότητα στην επικοινωνία.Το να προτρέπεις την κοινή γνώμη να δώσει ελαφρυντικά στον πρωθυπουργό επειδή είναι μόνο 44 ετών είναι σαν να επικαλείσαι την επιείκεια των ενόρκων για τον ανήλικο εγκληματία. 

Θυμίζει μάλιστα εκείνο το παράδειγμα παραλογισμού που υπάρχει ακόμα στο βιβλίο της Έκθεσης: «Ο κατηγορούμενος για κλοπή πρέπει να αθωωθεί επειδή πήγε στρατό και υπηρέτησε την πατρίδα..»Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ανώριμος και πριν τα 44, συνεχίζει να είναι ανώριμος τώρα και θα είναι μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Στην περίπτωσή του βοηθάει η σοφία του Νίτσε: «Ξέρει καλά η σκύλα η ηδυπάθεια να ζητιανεύει ένα κομμάτι πνεύμα, όταν της αρνούνται ένα κομμάτι κρέας». 

Ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος πιο επικίνδυνος στην πολιτική από τον ανώριμο νάρκισσο που συνήθισε να απολαμβάνει από μικρός την ασυλία της αθωότητας.. Αν και μοιάζει συχνά να αληθεύει και το αντίστροφο. O τύπος της χρόνιας ανωριμότητας μεταφέρει στην πολιτική την αναπηρία και την ανικανότητα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει αλλά ίσως η πιο ανεπίκαιρη. Να επιλέξουμε για κυβέρνηση ένα τσούρμο από τυχοδιώκτες με αρχηγό έναν "Ντόριαν Γκρέι" ταγμένο στην αειθαλή παραπλανητική σαγήνη την ίδια στιγμή που μέσα του σαπίζουν τα πάντα από τον συντηρηστιμό και την ανεύθυνη ιδεοληψία.

Η ανωριμότητα του πρωθυπουργού όμως είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα. Μ΄αυτή έγινε ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ηγέτης της χώρας και ηγέτης της πιο ανίκανης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Με την ανωριμότητα γοήτευσε τους ψηφοφόρους του και συνεχίζει ακόμα να κερδίζει τις καρδιές διαφόρων «ρομαντικών φύσεων» στην πολιτική και στην τέχνη.

Ο Τσίπρας ήταν το απόλυτο πρότυπο του μέσου Έλληνα. Το παιδί της διπλανής πόρτας που μπορούσε να πραγματοποιήσει όλα τα ρουσφέτια που θα του ζητούσαμε.Ο Τσίπρας εκτός των άλλων είναι αριστερός και οι αριστεροί δεν έχουν δικαίωμα να ωριμάσουν ποτέ. Έχουν χρέος να κυνηγούν τα όνειρά τους, απλώνοντας το χέρι στον λαό που έχει ανάγκη από όραμα και ελπίδα.

Μην πυροβολείτε λοιπόν τον Αλέξη. Είναι πολύς νέος. Αφήστε τον να κάνει μερικά λάθη ακόμα. Έχει δικαίωμα. Ως φέρελπις, ως ανώριμος, ως αριστερός. Οι άνθρωποι άλλωστε είναι πάνω από τους αριθμούς. Ειδικά όταν μαζεύουν την τέφρα τους από την κόλαση της ανευθυνότητας ...»

                                                (Αρθρο του Α.Ζαμπούκα από το liberal.gr)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...