αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Δεν ήξεραν;


«Πιστεύαμε ότι οι Συριζαίοι και ο Καμμένος είχαν πιάσει πάτο την περασμένη
εβδομάδα με όλα όσα έκαναν ή δεν έκαναν. Όμως, φαίνεται ότι ο πάτος για αυτούς τους τύπους δεν έχει όριο.Μέσα σε μία ημέρα, χθες, απέδειξαν ότι αν υπάρχει μονάδα μέτρησης για την ξεφτίλα αυτοί θα είχαν σπάσει όλα τα κοντέρ.

Ο Καμμένος έδωσε συνέντευξη για να διαβάσει το ποιηματάκι του για το πόσο καλά τα πήγαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Λες και ο Στρατός τους ανήκει, λες και οι δεκάδες φαντάροι που είναι άυπνοι τόσες μέρες και βοηθούν στο Μάτι, είναι οι ορτινάτζες του κυρίου Πάνου.

Ο Τζανακόπουλος από την πλευρά του επέμεινε στην ορθότητα της… πολιτικής ευθύνης, και στη νέα γραμμή που χαράσσει το Μαξίμου. Δηλαδή «ξέραμε για νεκρούς τη Δευτέρα, αλλά το επιβεβαιώσαμε όταν έφυγαν οι κάμερες και τότε το έμαθε και ο Τσίπρας».Δηλαδή είναι τόσο απροκάλυπτα ψεύτες. Όλος ο κόσμος ήξερε για νεκρούς και δεν ήξερε ο Τσίπρας; 

Δεν ήξερε ο Πολάκης που έπαιζε με το κινητό του, αν και τον είχαν ειδοποιήσει να ετοιμάσει σάκους για τις σορούς;Δεν ήξερε ο Τόσκας όταν το γνώριζε και ο τελευταίος αστυνομικός και πυροσβέστης; 

Δεν ήξερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο οποίος είναι και κολλητός του Τόσκα και του Κοτζιά από την συνιστώσα «Πράττω»;Για τόσο μα… κες μας έχουν;

Και πάμε στο «θείο βρέφος», το τέρας της επικοινωνίας, τον άρχοντα της ελληνικής πολιτικής. Τον Αλέξη Τσίπρα τον μέγα ο οποίος τι έκανε; Έστησε μια επίσκεψη στο Μάτι έπειτα από 7 ημέρες εξαφάνισης και πήγε 8 η ώρα το πρωί για να μην τον δουν οι πολίτες. 

Ήταν όλος ο… κόσμος εκεί: Ο Τζανακόπουλος, η γραμματέας του, οι σωματοφύλακές του, ο προσωπικός του φωτογράφος και ο σκηνοθέτης του με την δική του κάμερα (της ΕΡΤ που είναι ανεξάρτητη).Μέχρι και τον δικό του «πολίτη του Ματιού» έστησαν για να συνομιλήσει μαζί του ο Τσίπρας. 

Μα που ήταν οι χαροκαμένοι κάτοικοι; Που ήταν οι κατεστραμμένοι πολίτες; Που ήταν όλοι αυτοί που λένε στον πρωθυπουργό «το αίμα στο λαιμό σου;»Που να είναι; Όχι πάντως στη στημένη επίσκεψη του Τσίπρα. Δεν είχε ούτε τον αντρικό εγωισμό, πέρα από τον πολιτικό να αντιμετωπίσει τον κόσμο. Να δει κατάματα την οργή, τον πόνο, την απόγνωση ή και την ελπίδα.Αυτός είναι ο λαοπρόβλητος. Ένας δειλός, ένας ρίψασπις της ζωής, ένας κανονικός… αριστερός δηλαδή.

Δεν ξέρουμε αν οι αποφάσεις των τελευταίων ημερών είναι δικές του ή αν χαράσσεται μια στρατηγική και την ακολουθεί. Δεν ξέρουμε αν ο ίδιος αυτοκαταστρέφεται ή αν τον παίρνει στο λαιμό του ο Θανάσης Καρτερός, γνωστός και σταλίνας του Μαξίμου.Όποιος και να βάζει το χεράκι του… άγιο θα τον κάνουμε. Τέτοιο ξεφτιλίκι που στήνουν μόνοι τους οι τύποι δεν το περιμέναμε. Όχι μόνο θα πέσουν, αλλά θα εξαφανιστούν από προσώπου γης. 

Το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα κάηκε στο Μάτι, μαζί και του Καμμένου. Όπως λένε και οι Ιταλοί finito la musica, passato la festa.To κακό είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ και να πληρώσει η Ελλάδα με πάνω από 100 νεκρούς. Αλλά μήπως μια ζωή αυτή η χώρα δεν πλήρωνε με αίμα την Αριστερά;»

                                                                                         (antinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...