αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Απόψεις...


Η παχύδερμη εξουσία-Με πόσο θράσος μπορείς να ζητάς να σωπάσει ο αβοήθητος πολίτης, εσύ ο λαλίστατος εκφραστής της πολιτικής σαχλαμάρας;

                                                                             Δημήτρης Σκάλκος
----------------------------------------------------------------------------------

Γ. Στασινός: Υπήρχε χρόνος να γίνει εκκένωση, δεν φταίει η άναρχη δόμηση. Διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δεν ήταν εφικτή η εκκένωση των πυρόπληκτων περιοχών ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, τονίζοντας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι υπήρχε χρόνος αντίδρασης, προκειμένου να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και πως δεν φταίει ούτε η κλιματική αλλαγή, ούτε η άναρχη δόμηση για τις τόσο πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών από την πυρκαγιά.

------------------------------------------------------------------------------------
Α. Λοβέρδος: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση είναι απόπειρα εξαπάτησης του λαού  Από την αρχή η στάση του πρωθυπουργού σε αυτή την τεράστια ανθρώπινη τραγωδία έτεινε σε απόσειση ευθυνών. Και ως τέτοια ήταν εγωιστική και μικροπολιτική, επισημαίνει ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

---------------------------------------------------------------------------------


​​Ένας πολύ σημαντικός Ευρωπαίος ηγέτης, που αγαπάει ειλικρινά την Ελλάδα, έχει πει την αλήθεια με έναν μοναδικό τρόπο: «Αυτοί οι Ελληνες! Ενα τόσο μεγάλο έθνος με ένα τόσο άχρηστο κράτος». Εχει δυστυχώς πολύ δίκιο. Ζήσαμε μόλις μια εθνική τραγωδία. Γυρνάμε γύρω γύρω σαν τα κοτόπουλα αναζητώντας ευθύνες και συνωμοσίες. Το κάνουμε κάθε φορά που ζούμε κάτι ανάλογο, αλλά δεν μαθαίνουμε και δεν κάνουμε τίποτα στην πράξη για να μην επαναληφθεί.
                                                                                  (Αλ.Παπαχελάς)

     (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...