αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Τρελαθήκαμε εντελώς;


«Κλείστε τα μάτια και πείτε το από στήθους. Εντάξει, δεν μπορείτε. Ομολογώ ότι αγνοούσα την ύπαρξή της. Υποθέτω και εσείς. Εξ ορισμού πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Αν υπάρχει φορέας που διαχειρίζεται επικοινωνιακά τις κρίσεις, πλην όμως παραμένει άγνωστος στους πολλούς, τότε είναι σφραγίδα πάνω σε ρουσφέτι. 

Αλλά, τι λέμε; Εδώ υπάρχει ολόκληρο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής για το οποίο δεν έχουμε ιδέα πότε συνεδριάζει και τι ακριβώς κάνει. Επίσης διαθέτουμε δορυφόρους που βρίσκουν εμπρηστές. Υπό την επίβλεψη του Ελληνικού Διαστημικού Τουρισμού. Και όχι μόνο! 

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλάζει τη ζωή μας με το Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Kυκλοφορίας Εντύπων. Τι θα κάνει αυτό το σύστημα; Θα μας πει την αλήθεια για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων. Θα αγοραστούν χιλιάδες τάμπλετ, σκάνερ και συνδέσεις κινητής. Ο περιπτεράς θα σκανάρει το barcode του εντύπου που πουλάει και η πληροφορία θα μπαίνει στο σύστημα. Και έτσι θα μάθουμε αν το πρακτορείο δίνει αληθινές κυκλοφορίες για το Documento και αν οι εκδότες βάζουν «καπέλο» για να βελτιώσουν την εικόνα και τα έσοδα του εντύπου τους. 

Μόνο που αυτό ενδιαφέρει τους εκδότες και τους διαφημιστές. Aντε και τον Παππά. Ο φορολογούμενος τι φταίει για να το πληρώσει με 15 εκατ ευρώ; Τρέχουμε στους Νιάρχους για να πάρουμε 25 εκατ. για πυρόσβεση, αλλά δίνουμε 15 για να παρακολουθούμε τις κυκλοφορίες των εντύπων; Πού ακούστηκε το κράτος να ελέγχει τις κυκλοφορίες των εντύπων; Εν τέλει, αν είναι τόσο κρίσιμη αυτή η πληροφορία, ας την πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, εκδότες και διαφημιστές. Στην τηλεόραση πώς το κάνουν δηλαδή; 

Ο φορολογούμενος δεν έχει καμία σκασίλα. Ούτε όφελος. Τον υπουργείο λέει ότι έτσι θα αποκτήσουμε καλή εικόνα για την κρατική διαφήμιση. Σοβαρά; Θα μάθουμε, ας πούμε, ότι τελικά «Το Χωνί» δεν είχε τις πωλήσεις που νομίζαμε όταν το γεμίζαμε ρεκλάμα; Λέει επίσης, το υπουργείο, ότι θα περιοριστεί το μαύρο χρήμα. Θα αστειεύεται. Με τα «καπέλα» χαμογελάει ο Τσακαλώτος καθώς οι εκδότες εμφανίζουν παραπάνω πωλήσεις. 

Κάτι τέτοια συμβαίνουν και λες ότι, πράγματι, η σωτηρία αυτού του τόπου είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Το κράτος δεν ξέρει πού έπιασε φωτιά, αλλά θα ξέρει πόσα πουλάει «Η Καθημερινή». Δεν μπορεί να έχει πλήρη εικόνα Πολιτικής Προστασίας, αλλά Κυριακή βράδυ θα ξέρει ποια προσφορά πήγε καλύτερα στο περίπτερο. Γιατί; Μία στοιχειώδης έρευνα αγοράς και ένας σοβαρός σύμβουλος διαχείρισης διαφημιστικών κονδυλίων θα έκανε τη δουλειά. Εστω και με 14 εκατομμύρια ευρώ, να μας έμενε και ένα». 

                                                 (Αρθρο του Κ.Γιαννακίδη από το Protagon)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...