αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Απόψεις...


«Τον έβλεπαν να καίει και άλλες φορές ξερά χόρτα σε ανοιχτό χώρο αλλά απέφευγαν να τον καταγγείλουν. Χαφιέδες θα γίνουμε; Από την άλλη ας πούμε ότι τον είχαν καταγγείλει. Τι θα συνέβαινε;

Ας δούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα (στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας). Από το 1997 έως το 2004 καταδικάστηκαν για εμπρησμό σε δάσος 1.502 άτομα. Από αυτούς οι 947 με αναστολή! Για άλλους 464 ποινές ήταν εξαγοράσιμες! Μόνο 90 άτομα εξέτισαν την ποινή τους. Τι είδους ποινή; Έναν έως τρεις μήνες! 

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν όσοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους, μολονότι τα άρθρα 264-266 του Ποινικού κώδικα προβλέπουν βαρύτατες ποινές - μέχρι ισόβια αν υπάρξει ανθρώπινο θύμα. Αλλά όλοι τη γλυτώνουν με δήθεν αμέλεια και με ένα άλλο νομικίστικο πάτημα που οφείλεται στην ηλιθιότητα (ή στη λαμογιά) του νομοθέτη και για το οποίο θα μιλήσουμε στην αυριανή εκπομπή.αι όλοι αυτοί αφού είχε καεί το δάσος και είχε επιβεβαιωθεί ο εμπρησμός. Για κάποιον που καίει ξερόχορτα σε ανοιχτό χώρο το πολύ η αστυνομία να του έκανε καμμιά σύσταση.

Η πονηρά αλώπηξ, που δεν έχανε ευκαιρία να φωτογραφίζεται δίπλα στον μεγάλο ηγέτη έχει χαθεί στο βάθος, αφήνοντας τον Τόσκα να κατανύσσεται μόνος του ακούγοντας τις ακατάληπτες δηλώσεις του καταληψία. Πάντως ταξιδάκια (πληρωμένα από σένα) ήξερα να κάνουν τα μα-Δουράκια για να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες προστασίας - τρομάρα τους! Δείτε εδώ ξεφτίλα».

                                                              (Θ.Τζήμερος-"Δημιουργία ξανά")
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...