αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Απόψεις...

«Πώς ο υπουργός Παιδείας προωθεί ρυθμίσεις με ακοστολόγητες δαπάνες που ξεπερνούν τα 36.000.000 ευρώ.

Την ώρα που η κοινή γνώμη, συγκλονισμένη, έχει στραμμένη την προσοχή της στην τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με μια πρωτοφανή μεθόδευση, που αποκαλύφθηκε από τη συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: οι ακοστολόγητες δαπάνες του νομοσχεδίου ξεπερνούν τα 36.000.000 ευρώ την ώρα που κοστολογούνται μόλις 71.400 ευρώ, για τα επιδόματα θέσεων ευθύνης των προϊσταμένων τμημάτων των γραμματειών. 

Κι αυτό, την ώρα που στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για ένα σχέδιο νόμου που επιχειρεί την αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς τη στοιχειώδη πρόνοια για το πού θα βρεθούν οι πόροι για τη συγχώνευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για ένα ακόμη ψηφοθηρικό νομοσχέδιο του ποδαριού».

                                                            (Αθηνά Γκόρου - ΑΤΗensvoice)


«Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα. Και κανένα από τα αυθαίρετα, που νομίζει ο κόσμος ότι θα κατεδαφιστούν επειδή δήθεν κλείνουν τις εξόδους προς τη θάλασσα. Θα συνεχίσετε να τα βλέπετε σε όλη τη χώρα στη θέση τους. Η εξαγγελία δεν περιλαμβάνει αυτά. 

Πρόκειται για απάτη.Τα αυθαίρετα που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι θα κατεδαφιστούν από Δευτέρα (από Δευτέρα ξεκινάνε οι δίαιτες, το κόψιμο του τσιγάρου και άλλες επώδυνες εργασίες) είναι εκείνα που έχει τελεσιδικήσει η κατεδάφισή τους, αφού δεν έχουν νομιμοποιηθεί και δεν έχουν πληρώσει τα απαιτούμενα λύτρα στον επίσημο προστάτη: την κυβέρνηση.
Σε αυτά, δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα που είναι σπαρμένα σε όλη τη χώρα και που κλείνουν αιγιαλούς, διόδους και εξόδους και τα οποία ανήκουν σε όλες τις τάξεις».

                                               (Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης -liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...