αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Απόψεις...


Βλέπω ειδήσεις στην ΕΡΤ και ξεκινάει με την εμφανή συγκίνηση που ένιωθε ο Αλέξης την ώρα του διαγγέλματος.  Συνεχίζει με το πόσο καλά τα έκανε όλα ο Τόσκας.  Μετά πηγαίνει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο ήρωας σχεδόν Πολάκης. 

Ακάθεκτη υμνεί Καμμένο για το Στρατό και Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του λιμενικού.xωρίς ντροπη επιτίθεται στους οικοπεδούχους για την αυθαίρετη δόμηση.  Περνάει στις καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο της κλιματικής αλλαγής μπας και δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους σανοφάγους. Κλείνει με τις εντολές της εξαφανισμένης Δούρου για ένα καλύτερο αύριο για την Αττική.

Ευθύνες ποτέ και σε κανέναν. Δεν χρειάζονται. 3 λεπτά τώρα μας λέει για τον θρήνο μιας φάλαινας Ορκας που πέθανε το φαλαινάκι της. Ειλικρινά δεν πρέπει να κλείσει, πρέπει να κατεδαφιστεί από τα θεμέλια και να γίνει πάρκο μνήμης για την πιο βρομερή περίοδο της χώρας, της κυβέρνησης των συριζανέλ. Νισάφι.

                                               (George Athanasios Tsoukaladakis –F/B)

-----------------------------------------------------------------------------------


«Στη σουρεαλιστική συνέντευξη του, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι χρειάζονται 5-6 ώρες, ίσως και μία ημέρα, για να εκκενωθεί ένας οικισμός 20.000!  Δεν γινόταν σε 1,5 ώρα. Σε περίπτωση ανάγκης ο κ. Τζανακόπουλος θα εκκενώσει το ΟΑΚΑ των 65.000 θεατών σε μια... εβδομάδα!», έγραψε ο κ. Μάνος στον λογαριασμό του στο twitter.

------------------------------------------------------------------------------------

Το 2015 το ΣτΕ ανάβει πράσινο φως για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Ραφήνα.  Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει έγγραφο στο ΥΠΕΣ για να εμποδίσει το γκρέμισμα.  Ο ΥΠΕΣ Κουρουμπλής καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να αναβάλει τις κατεδαφίσεις.

                                                                               (C. Papachlimintzos)

 -----------------------------------------------------------------------------------
 

Για να βελτιωθεί η ζωή σου, δεν χρειάζεται να περιμένεις τον ηγέτη ως μάνα εξ ουρανού.Ασχολήσου ενεργά με τα κοινά είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε μεγαλύτερο.Γίνε εσύ ο ΗΓΕΤΗΣ στο περιβάλλον σου.Η χώρα έχει ανάγκη από πολλούς μικρούς ηγέτες που θα δρουν μέσα στο περιβάλλον τους και όλοι μαζί θα βελτιώσουν την κατάσταση.

                                                                            (Αλκιβιάδης Γ. Σεμελίδης)
 -----------------------------------------------------------------------------------
 

Ο Αρχηγός έψαχνε μια λέξη, έναν καλό λόγο, σαν τον «αέρα» που είχε πουλήσει σε τόσους και τόσους ο Αρτέμης Σώρρας. Τελικά βρήκε δύο: «Πολιτική ευθύνη». Εστησε τη μάζωξη του Υπουργικού, η Αχτσιόγλου ντύθηκε και θέμα, «θλιμμένη». Αλλά τελικά ο Δραγασάκης έπαιζε με το σαγόνι του...

                                                                            (Ρέα Βιτάλη-protagon)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...