αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ο καλός ο μύλος...


«Αν ένας ιδιώτης παρακρατούσε τα λεφτά των λογαριασμών της ΔΕΗ για να καλύψει ανάγκες της επιχείρησής του θα ήταν απλώς «μπαταχτσής». Θα διαβάζαμε άρθρα για τους ιδιώτες που λυμαίνονται την αγορά της είσπραξης λογαριασμών, και κατάρες για τα μνημόνια που το επέβαλαν. Βεβαίως τα μνημόνια δεν έχουν σχέση με την είσπραξη λογαριασμών από τρίτους (γίνεται δεκαετίες τώρα), αλλά πάλι σάμπως καταργήθηκε η μηδενική συμμετοχή των ασθενών και των ταμείων στα αντικαρκινικά φάρμακα, όπως καταγγέλθηκε χθες στην ΕΡΤ;

Ο δικηγόρος κ. Χρήστος Γραμματίδης, ο οποίος παλεύει με μεγάλο κουράγιο την ασθένεια, άκουσε στην ΕΡΤ ότι με εντολή της τρόικας καταργήθηκε η μηδενική συμμετοχή στα αντικαρκινικά φάρμακα και γι’ αυτό έγινε το κύκλωμα των γιατρών και νοσηλευτών που τα εμπορεύονταν στη μαύρη αγορά. Οι ασθενείς δεν είχαν να πληρώσουν τη συμμετοχή και κατέφυγαν στους απατεώνες. 

Και σημείωσε ο ίδιος στο Facebook: 

«Αρχικά ποτέ δεν καταργήθηκε η μηδενική συμμετοχή στα αντικαρκινικά φάρμακα: δεν πληρώνουμε για αυτά ούτε τώρα ούτε πληρώναμε για αυτά επί Σαμαρά. Δεύτερον, το κύκλωμα των απατεώνων δεν πουλούσε τα φάρμακα στη μαύρη αγορά στην Ελλάδα, αλλά τα έστελνε στο εξωτερικό για να τα πουλάει πανάκριβα. Γιατί στην Ελλάδα των “κακών” Σαμαρά Βενιζέλου η τιμή ενός αντικαρκινικού φαρμάκου ήταν στο ένα τρίτο της τιμής του ίδιου φαρμάκου στη Γερμανία. Μα είναι δυνατόν κάποιος να είναι τόσο ξετσίπωτος και να βγαίνει να λέει τόσο χοντρά ψέματα για να μας πει ότι φταίει ο Σαμαράς για τους απατεώνες;» 

Επομένως, δεν ξεκινά ο κ. Νίκος Παππάς από την ΕΡΤ (και δη από τις φιλοκυβερνητικές εκπομπές) εκείνα τα σεμινάρια για fake news; Διότι ούτε η υπόθεση Novartis έχει σχέση με το κύκλωμα κλοπής των αντικαρκινικών φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, όπως ειπώθηκε στο κυβερνητικό κανάλι. Ο καλός μύλος της ΣΥΡΙΖΑϊκής ΕΡΤ όλα τ’ αλέθει...

Ομως το ζήτημα των ΕΛΤΑ έχει μια άλλη, πιο σοβαρή πτυχή από τα fake news με τα οποία μας φλομώνει καθημερινώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναφέρουν ότι στην καθυστέρηση δεν υπάρχει σκοπιμότητα ή κακή πρόθεση, αλλά περιμένουν να αποζημιωθούν από την κεντρική κυβέρνηση με μέρος των 128 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν για την καθολική υπηρεσία που προσφέρουν. Επίσης, ο ΕΦΚΑ χρωστά στα ταχυδρομεία περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ετσι λοιπόν παίρνουμε μια μικρή ιδέα για το πώς αλλιώς –πλην της αφαίμαξης των φορολογουμένων– σχηματίζονται τα υπερπλεονάσματα που καυχιέται η κυβέρνηση. Το κράτος χρωστά λεφτά στους οργανισμούς του, οι οργανισμοί του δεν πληρώνουν τις άλλες επιχειρήσεις, και στο τέλος ταλαιπωρούνται πάλι οι φορολογούμενοι πολίτες να αποδείξουν ότι πλήρωσαν το ρεύμα...»

                                 (Αρθρο του Π.Μανδραβέλη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...