αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Φυλάμε τα σύνορα ... με κυάλια


Η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση στον Έβρο «εύθραυστη», καθώς σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση, ο αριθμός των αφίξεων από την Τουρκία προς την Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα έχουν αυξηθεί 9 φορές τους πρώτους μήνες του 2018 σε σχέση με την περσινή περίοδο. 

Περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τα χερσαία σύνορα από τις αρχές του χρόνου, προκαλώντας ανησυχία στις Αρχές. Τις τελευταίες εβδομάδες οι ροές έχουν μειωθεί, ωστόσο η ανησυχία για ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων από τον

«Τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» παραδέχεται η διοικήτρια του ΚΥΤ Έβρου κ. Ειρήνη Λογοθέτη και προσθέτει: «Αλλάζουν τα κυκλώματα των διακινητών και ανάλογα με το που ξεφορτώνουν γίνονται και οι ανάλογες μετακινήσεις. Η αλήθεια είναι πως από τον Φεβρουάριο του 2017 και μετά ο Έβρος έχει μια ταχεία αύξηση στις αφίξεις ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Επειδή γειτνιάζουμε πολύ κοντά με την Τουρκία τους συμφέρει πολύ περισσότερο να διακινούν ανήλικα παιδιά. Χάρη στις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και του ΔΟΜ με το πρόγραμμα με τους ξενώνες, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το διάστημα παραμονής τους σε 2 με 4 μήνες», καταλήγει η κ. Λογοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.200 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής, σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα, σε εντελώς ακατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, περιμένοντας να βρεθεί μια θέση στις ειδικές δομές φιλοξενίας για παιδιά. «Αυτό που χρειαζόμαστε κυρίως πέρα από το προσωπικό που είναι απαραίτητο, είναι η τεχνική υποστήριξη. 

Χρειαζόμαστε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος με τα χρόνια φθείρεται», δηλώνει στο iefimerida ο Γενικός Γραμματέας Συνοριοφυλάκων Έβρου Βασίλης Κοντονής και προσθέτει: 

«Είναι το θέμα της διαχείρισης και το θέμα της αποτροπής. Εμείς είμαστε και στα δυο κομμάτια. Κυρίως θα πρέπει να εστιάσουμε στο θέμα της αποτροπής, στη σωστή φύλαξη των συνόρων με τα καινούργια μέσα που μας δίνει η τεχνολογία. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να φυλάμε τα σύνορα με κυάλια, τη στιγμή που υπάρχουν σήμερα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε».
                                                                                 (iefimerida)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...