αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Συχνότητες...



«Η ​​αλήθεια είναι ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο άργησε πολύ να ρυθμιστεί. Η αδειοδότηση των καναλιών παραμένει σε εκκρεμότητα 25 χρόνια τώρα. Θα ήταν λοιπόν καλοδεχούμενο το νομοθέτημα της κυβέρνησης για την προκήρυξη των συχνοτήτων, αν υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις.

Δυστυχώς οι ΑΝ.ΕΛ. και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις δημοκρατικές περγαμηνές που δημιουργούν την πεποίθηση ότι το νομοθέτημα δεν θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς σκοπούς και παλαιοκομματικά γινάτια, αυτά που επέδειξαν στους έξι μήνες συγκυβέρνησής των. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός ότι κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ «κακιώνει» με τηλεοπτικούς σταθμούς ή δημοσιογράφους που δεν του είναι αρεστοί.

Υπάρχουν και οι δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου για «ανατίναξη κάποιων ενοχλητικών καναλιών», παλιότερες προτροπές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «να προσέχουν κάποια Μέσα». Ολα αυτά δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει επιτέλους τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά να το ελέγξει.

Αυτός ο φόβος ενισχύεται και από το γεγονός της εσωτερικής διαμάχης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ φοβόμαστε ότι η δημοσιογραφική ελευθερία θα δοθεί  βορά στους εξοργισμένους με τη  νεομνημονιακή  στροφή  της  ηγεσίας τους[...]

Οταν όμως μια κυβέρνηση νομοθετεί για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, έχοντας σκοπό να ικανοποιήσει τους αγριεμένους του κόμματος, το πιθανότερο είναι να το πληρώσει η Δημοκρατία. Ναι, σύμφωνοι: είναι άρρωστο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά η θεραπεία του δεν γίνεται δίνοντας καταπραϋντικά στους έξαλλους της συγκυβέρνησης, μόνο και μόνο για να δείξει η ηγεσία ότι παραμένει «Αριστερή». Απαιτείται καλύτερος σχεδιασμός και μεγαλύτερη δημοκρατική ευαισθησία[...]

Σε ένα τέτοιο κεφαλαιώδους σημασίας νομοθέτημα, η κυβέρνηση όφειλε να προστατεύσει τον εαυτό της και τη διαδικασία. Επρεπε να αναθέσει τη σύνταξη του νόμου σε κορυφαίους νομικούς -έχει πολλούς έγκριτους η χώρα- και να εντάξει πιο ενεργά το ΕΣΡ. Επρεπε να ξεκινήσει με μια ευρύτατη διακομματική συνεννόηση και να εμπλέξει μαζικούς φορείς. Αντ’ αυτών, ο κ. Σπίρτζης πέταξε ένα νομοθέτημα στον αέρα που ακόμη και τέλειο να ήταν δεν μπορεί να αποφύγει την καχυποψία όλων. Αδίκως;»

           (Απόσπασμα άρθρου του Π.Μανδραβέλη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...