Η πρώτη φορά ήταν με αφορμή την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., που έδινε το πράσινο φως για την άμεση απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών. «Ο ΣΚΑΪ να προσέχει λίγο, δεν θέλουμε να ακούμε κινδυνολογίες για τους μετανάστες... Δεν αναφέρομαι στις εκπομπές αλλά στην ειδησεογραφία», ανέφερε ο κ. Φίλης στον ίδιο τον ΣΚΑΪ, αλλά δεν διευκρίνισε πάλι ως τι ακριβώς λαλεί. Ως διευθυντής σύνταξης του σταθμού ή ως μέλος του Πολιτμπιρό του κυβερνώντος κόμματος που ξεκινά με προειδοποιήσεις και έπονται οι «ανατινάξεις» του κ. Καμμένου; Να σημειώσουμε ότι στο αλήστου μνήμης ολοκληρωτικό καθεστώς της ΕΣΣΔ λειτουργούσε επίσημη αρχή λογοτεχνικής λογοκρισίας (Glavlit), η οποία διοριζόταν από το «Κομισαριάτο της Παιδείας, το οποίο όφειλε να ορίζει εκτός απ’ τον διευθυντή του Glavlit δύο βοηθούς του, σε συνεννόηση όμως πάντα με την Επαναστατική Στρατιωτική Επιτροπή και την GPU, τη μυστική αστυνομία» (Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, «Λογοκρισία της ρωσικής λογοτεχνίας», ΑΠΘ, 2004)[...]
Τα κυβερνητικά πεπραγμένα θα ήταν για γέλια εάν αυτές οι ολοκληρωτικές απόψεις, που θέλουν τα Μέσα Ενημέρωσης δεμένα στο άρμα μιας τάχα μου «εθνικής διαπραγμάτευσης», δεν ήταν επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία. «Ακούω τον ΣΚΑΪ», είπε ο κομισάριος (μέλος της Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ, «και είναι απελπιστικά εκτός της εθνικής αγωνίας», της οποία προφανώς το μονοπώλιο έχει το κόμμα του· άντε και οι εκ δεξιών συνεταίροι του.
Από το «Κούγκι» του κ. Καμμένου μέχρι τον «αέρα με το οποίο θα πληρώνουμε τα δάνεια» του κ. Φλαμπουράρη, η γραφικότητα ξεχειλίζει στον πολιτικό λόγο της κυβέρνησης. Μόνο που πια αυτή η γραφικότητα έπαψε να είναι κωμική. Γίνεται επικίνδυνη για τον τόπο. Και στο εξωτερικό μέτωπο, και στο εσωτερικό..."
(Απόσπασμα άρθρου του Π.Μανδραβέλη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου