αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ειδήσεις...



Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που δηλώθηκαν στους δύο τελευταίους νόμους για τα αυθαίρετα. «Πρωταθλήτρια» παραμένει η Ανατολική Αττική, όπου δηλώθηκαν περίπου 76.600 πολεοδομικές παρανομίες, με συνολικό εμβαδόν μεγαλύτερο των 8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», εκτός Αττικής, σημαντικός αριθμός αυθαιρέτων καταγράφηκε στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Εύβοιας, Λάρισας και Κορινθίας.

Ο συνολικός αριθμός των αυθαιρέτων που ξεκίνησαν τη διαδικασία νομιμοποίησης είναι 1.019.410. Το σύνολο των εσόδων από τους δύο νόμους είναι σήμερα 1.941.251.896 ευρώ (καταλήγουν στο Πράσινο Ταμείο).

Ανά περιφερειακή ενότητα, οι περισσότερες δηλώσεις πολεοδομικών αυθαιρεσιών αφορούν ακίνητα στην Ανατολική Αττική (76.612) και ακολουθεί ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (51.915). Η περιφερειακή ενότητα (νομός) που έρχεται δεύτερη στη χώρα, μετά την Ανατολική Αττική, είναι εκείνη της Θεσσαλονίκης. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η γειτονική Χαλκιδική. 
Οσον αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, οι περισσότερες πολεοδομικές παρανομίες δηλώθηκαν, όπως είναι επόμενο, στην Κρήτη.

Αν εξετάσουμε τα διαθέσιμα στοιχεία ανά περιφέρεια, στην πρώτη θέση βρίσκεται φυσικά η Αττική (274.111 δηλώσεις) και ακολουθούν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (132.615 δηλώσεις), Πελοποννήσου (53.387 δηλώσεις), Θεσσαλίας (45.578 δηλώσεις), Στερεάς Ελλάδας (45.468 δηλώσεις), Νοτίου Αιγαίου (42.911 δηλώσεις), Κρήτης (41.418 δηλώσεις), Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (37.886 δηλώσεις), Δυτικής Ελλάδας (35.241 δηλώσεις), Ιονίων Νήσων (21.533 δηλώσεις), Ηπείρου (21.268 δηλώσεις), Δυτικής Μακεδονίας (14.403 δηλώσεις) και Βορείου Αιγαίου (14.090 δηλώσεις).

-------------------------------------------------------------------------------


Συνολικά 49 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν κατ' εντολή της κυβέρνησης Μαδούρο το 2017, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας.

«Έχουμε καταγράψει το κλείσιμο 49 μέσων, στην πλειονότητά τους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και συνδρομητικών τηλεοπτικών σταθμών όπως ο RCN και ο Caracol», δήλωσε ο Μάρκο Ρουίς, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP).

Μια ομάδα δημοσιογράφων διαδήλωσε το Σάββατο εναντίον της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (Conatel) να κοπεί το σήμα δύο γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών του Καράκας, του 92,9 FM και του Magica 91.1 FM, οι οποίοι εξέπεμπαν επί σχεδόν τριάντα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...