αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

Απόψεις...

 

@ Στις 14 Μαΐου του 1948 με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμενων Εθνών,ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ,η μοναδικη πατρίδα των απανταχού Εβραίων. Η εκταση που τους δόθηκε για να ιδρύσουν το κράτος τους,ήταν μικρότερη της Πελλοπονησου με το 75% αυτής να αποτελείται από άνυδρη γη,την έρημο της Νεγκεβ. Η περιοχή τότε αριθμούσε 750.000 Άραβες και 650.000 Εβραίους,οι περισσότεροι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος οι λεγόμενοι Σιωνιστές,οι οποίοι αναζητούσαν διακαώς μια πατρίδα για να σωθούν από τα ατελείωτα προγκρόμ που είχαν υποβληθεί μέχρι τότε.

Μια εβδομάδα μετά την ίδρυση του,το νεοσύστατο κράτος,δέχθηκε την απροκάλυπτη επίθεση τεσσάρων Αραβικών κρατων,με δυο από τους ισχυρότερους στρατούς της περιοχης,Αιγύπτου και Συριας με σκοπό να το αφανίσουν.Και ηττήθηκαν ολοκληρωτικά από 750.000 καταπονημένος από το Ολοκαύτωμα Εβραίους.Μέχρι το 1967 και τον πόλεμο των 6 ημερών.Η Γάζα ανήκε στην Αίγυπτο και η Δυτική όχθη στην Ιορδανια. 

Μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία συζήτηση,κανενα αιτημα για ίδρυση Παλαιστινιακου κράτους,αφού οι κάτοικοι αυτοπροσδιοριζονταν,ως Αιγύπτιοι οι μεν,ως Ιορδανοί οι δε.Όταν ηττήθηκε κατά κράτος ο Άξονας των Αραβικων κρατων,οι δυο περιοχές πέρασαν στη κατοχή του Ισραηλ και ξαφνικά δημιουργήθηκε ένας λαος που δεν υπήρχε πριν.Στην ουσια τον εφηύρε ένας Αιγυπτιος,ονόματι Γιασερ Αραφατ.

Το Ισραήλ αποσύρθηκε απο τη Γάζα το 2005,με την Αίγυπτο να αρνειται να την επανεντάξει και αφήνοντας τη Δυτικη στην αυτοδιάθεση της «Παλαιστινιακής»Αρχης του Μαχμούτ Αμπας.Τις επόμενες μέρες πάνω από 4000 μέλη της Φαταχ σφαγιάστηκαν από τη Χαμας,η οποία ψηφίστηκε από τους παλαιστινιους μετέπειτα και από τότε ιδρύθηκε το χαλιφάτο της Γάζας.

                                                                (David Leon-ευρωπαϊστές f/B)

@Όπως καταλάβατε ήμουν μπλοκαρισμένος. Δείτε γιατί. Ανεβάζω την φωτογραφία των gifted έξω από τα δικαστήρια που κρατούσαν ένα πανό που έγραφε (χωρίς κανένα ορθογραφικό λάθος, άρα το είχαν φτιάξει αλληλέγγυοι) "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΡΟΜΑ. ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ". Και κάνω το εξής σχόλιο: 

"Αυτό είναι το αποτέλεσμα του δικαιωματισμού που ξεκίνησε με το σοβιετικό Σύνταγμα του 1975, της παρέας Τσάτσου, Καραμανλή, Ζολώτα και Αγγελόπουλου και κατέληξε στο να διεκδικούν οι gifted το δικαίωμα να... κλέβουν! Χώρα - κατάντια!" 

Όπως μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε έχει τελειώσει την Γ' Δημοτικού, είναι ένα εντελώς ήπιο θεωρητικό σχόλιο που εντοπίζει την ρίζα του μεταπολιτευτικού μας προβλήματος. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως αιχμή και φυσικά δεν υπάρχει καμμία έκφραση μίσους, μολονότι δεν έχω καταλάβει γιατί το να μισείς την εγκληματικότητα και τους εγκληματίες είναι κατακριτέο.

Οι "αλληλέγγυοι" που παρακολουθούν και το πότε βήχω αρχίζουν τις μαζικές αναφορές. Το FB με μπλοκάρει την ίδια μέρα. Κάνω ένσταση. Γίνεται δεκτή και αίρεται το μπλοκάρισμα. Σε δύο μέρες το FB με ξαναμπλοκάρει για την ίδια ακριβώς ανάρτηση. Ξανακάνω ένσταση και ξαναγίνεται δεκτή. Όμως τη Δευτέρα με ξαναμπλοκάρει, πάλι για την ίδια ανάρτηση! Αυτή τη φορά η ένσταση δεν γίνεται δεκτή. Οι Τoρκεμάδες του FB αποφαίνονται ότι πρόκειται για ρητορική μίσους και εκτίω ποινή 4 ημερών μπλοκαρίσματος.

                                                              (Θ.Τζήμερος- Δημιουργία Ξανά)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...