αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ωραίο το... "δούλεμα"


Διαβάζουμε στην «Ελευθερία»:

«Χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να βρεθεί το κατάλληλο συνεργείο ώστε να «σφραγίσει» τις εισόδους για τις κατακόμβες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον τους τελευταίους μήνες ως προσωρινό κατάλυμα προσφύγων και μεταναστών, αλλά τελικά αυτό επιτεύχθηκε, όπως τόνισε ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κ. Σουέρεφ.»

Τι εννοεί λοιπόν ο κ. Σουέρεφ;  Ότι ενώ κάποιοι, πριν αρκετούς –τώρα- μήνες, έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στις κατακόμβες (στον παραλίμνιο, κάτω από το Δημοτικό Μουσείο) και το αυτονόητο θα ήταν να ξαναμπεί την επαύριο η πόρτα στη θέση της και να κλειδωθεί όπως και πριν (δηλαδή δουλειά μισής ώρας) έμεινε ανοιχτή (και παραμένει ακόμη). Kaι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και οχλήσεις, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα, βανδαλίστηκε και θυμίζει πια σκουπιδότοπο; Αρκετοί, μάλιστα, επισκέπτες  νομίζοντας ότι εκεί μέσα υπάρχει κάτι άξιο θέασης, μπαίνουν και βγαίνουν αμέσως... αηδιασμένοι.

Αυτό το γεγονός λοιπόν, που θα έπρεπε να κάνει έναν διευθυντή μιας εφορείας αρχαιοτήτων να δίνει εξηγήσεις -καθότι οι ανοιχτές θύρες σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο θα μπορούσαν να έχουν άσχημη εξέλιξη- πλασάρεται τώρα ως αποτέλεσμα … γραφειοκρατικής δυσκαμψίας αλλά και ξαφνικού ενδιαφέροντος για "αξιοποίηση".

Και χρειάζονταν άραγε τα ρεπορτάζ  τοπικών μέσων ενημέρωσης (εφημερίδα «Ελευθερία» , ΙΤV)  για να αναδειχτεί η μοναδικότητα του χώρου, παντελώς άγνωστου στην πλειονότητα των Γιαννιωτών; Η αρμόδια εφορεία  τον κρατούσε δηλαδή κρυφό; Όπως κρατάει και την περίφημη πυριτιδαποθήκη, ας πούμε;

Καθόλου τιμητικό, πάντως, για κάποιους να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των δημοτών μιας πόλης. Η σιδερένια πύλη -φυσικά και- παραμένει ακόμη ανοιχτή. Μπορεί να χρειάζονται κάποιοι μήνες ακόμη ή και χρόνια -ποιος ξέρει;-  μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος η να φτιαχτεί η κατάλληλη επιτροπή για να την κλείσει.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...