αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Aπόψεις...


«Τα πλεονάσματα παραγωγής είναι τρόφιμα κατάλληλα για κατανάλωση, τα οποία καταστρέφονται. Εντοπίζονται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας από την παραγωγή έως την τελική διάθεση, και η καταστροφή τους έχει σημαντικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Πρόσφατη μελέτη της Boston Consulting Group εκτιμά την αξία της σπατάλης σε 1,2 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, με αυξητικές τάσεις. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) εκτιμά το περιβαλλοντικό κόστος (εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, λειψυδρία και διάβρωση) στα 700 δισ. Δολάρια».
                                                            (Δ.Νέντας- Protagon)



«Δεν ξέρει τη Γερονικολού, δεν καταλαβαίνει γιατί ταινίες γίνονται θεατρικά αλλά τώρα παίζει στη «Νεράιδα και το Παλικάρι», γενικά ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ηθοποιών που χαρακτηρίζονται από ένα σύνδρομο αυθεντίας. Που αν δεν είσαι 40 χρόνια στο σανίδι δεν είσαι τίποτα».

                                                           (Λίλα Σταμπούλογλου –protagon)






«Ενας άστεγος στη Σταδίου στόλισε δέντρο και παρενέβησαν οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων. Και πολύ σωστά! Το ζητούμενο είναι να επιτρέπεται σε κάθε άστεγο να στολίζει όπως θέλει τη γωνία που έχει καταλάβει, ή να γίνει εκείνο που πρέπει ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους μας;»
                                                                                                               
                                                                          (Κ. Βίδος – protagon



Μπορεί να εργάζεσαι πολλές ώρες και να είσαι παραγωγικός (Κορέα), να εργάζεσαι λίγες ώρες και να είσαι παραγωγικός (Γερμανία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία) να εργάζεσαι πολλές ώρες και να είσαι αντιπαραγωγικός (Μεξικό, Ελλάδα) ή λίγες ώρες και να είσαι αντιπαραγωγικός (Γαλλία). Αυτός ο πίνακας τον οποίο πολλοί επικαλούνται για να δείξουν τον... οργασμό εργασίας στην Ελλάδα, δείχνει μόνο αυτό που λέει: τις ώρες εργασίας, όχι το τι παράγεις στη διάρκειά τους. Και, βέβαια, έχει την αξιοπιστία όλων των στατιστικών που προκύπτουν με ερωτηματολόγιο και απαντήσεις. Δεν ξέρω τι απάντησαν στην έρευνα όσοι ΔΥ πηγαίνουν στις 9 π.μ. και φεύγουν στις 2 μ.μ. έχοντας κρεμάσει και το σακάκι στην καρέκλα, 11 - 1, που βγήκαν στην Ερμού για ψώνια.

                                                                  (Θ.Τζήμερος-"Δημιουργία Ξανά")

 
«Ο γείτονάς μου απέναντι, δημοτικός υπάλληλος, με ωράριο 7:30 - 15:30. Φεύγει κάθε ημέρα στις 8:00 από το σπίτι, πηγαίνει τα παιδιά σχολείο, άρα στην καλύτερη φτάνει στη δουλειά του στις 8:30. Στις 14:00 είναι πίσω στο σπίτι με τα παιδιά από το σχολείο, άρα στην καλύτερη έχει φύγει από την εργασία του στις 13:30. Συνεπώς, στην καλύτερη εργάζεται 5 ώρες την ημέρα, αντί για 8. 
Πέραν του μισθού που λαμβάνει για 8 ώρες ενώ εργάζεται 5, θα απαιτήσει και πλήρη σύνταξη στα 35 χρόνια εργασίας, όταν κανονικά για να πάρει αυτήν τη σύνταξη εργαζόμενος 8 και όχι 5 ώρες θα πρέπει να δουλέψει συνολικά 56 χρόνια. Δηλαδή και πληρώνεται 40% περισσότερο για όσο εργάζεται και θα λάβει επί 21 χρόνια σύνταξη που δεν δούλεψε! Ένα από τα παραδείγματα της διπλανής πόρτας, με ονοματεπώνυμο».


                                                                          (N. Makrymanolakis -F/B)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...