αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Απόψεις...


«Είναι πολλά τα «κουφά» που διαβάσαμε στη γελοιότητα που βαφτίστηκε «πόρισμα Παρασκευόπουλου». Δεν ξέρουμε αν πρέπει απλώς να γελάσουμε και να το προσπεράσουμε. Γράφουν για παράδειγμα οι «σοφοί» του κ. Γαβρόγλου ότι για την αντιμετώπιση της βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους απαιτείται η «ευαισθητοποίηση των φοιτητών και των εκπροσώπων τους ώστε να γίνει σαφές ότι όταν το θύμα είναι συνάδελφος ή καθηγητής δεν πλήττεται η άρχουσα τάξη...».

Αυτό όμως αφήνει αναπάντητο ένα ερώτημα το οποίο θα εκφράσουμε ωμά, στην γλώσσα των μπάχαλων: «Σταθάκη, δέρνουμε;». Να σημειώσουμε ότι ο συμπαθής καθηγητής είναι ως υπουργός «εξουσιαστής» και έχει δεκάδες ακίνητα, μετοχές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κ.ά. Τα «παιδιά» πρέπει να γνωρίζουν πού ξεκινά η «άρχουσα τάξη» και πού τελειώνει για να ξέρουν πού θα την «πλήξουν», όπως προβλέπει το πόρισμα. 

Ελπίζουμε ότι στον διάλογο για το πόρισμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας να διευκρινιστούν όλα αυτά, διότι είναι κάμποσοι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ατράνταχτη περιουσία και κινδυνεύουν να κακοχαρακτηριστούν ως «άρχουσα τάξη».
                                  
                                                             (Π.Μανδραβέλης-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


«Οφείλουν και οι καθηγητές να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να προκαλούν με γραβάτες και κοστούμια, να μη φορούν ρολόγια και να μη διατυπώνουν απόψεις που ενδέχεται να περιορίζουν το δικαίωμα των τραμπούκων να τους δέρνουν και να τα σπάνε. Οταν τις τρώνε να μη διαμαρτύρονται απρεπώς. Να εξηγούν με ήπιο τρόπο ότι κι αυτοί έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης και, για καλό και για κακό, ας έχουν μαζί τους ένα αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσής τους. Ετσι ο διάλογος θα γίνει με επιχειρήματα. 

Αν μάλιστα συναντήσουν κάποιον που κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, οφείλουν να τον ρωτήσουν ευγενικά «γιατί, παιδί μου, κάνεις κακό στον εαυτό σου;» και να εξηγήσουν στον προμηθευτή του ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει διότι συμφωνούν μεν ότι για όλα φταίει ο φιλελευθερισμός, αλλά δεν θα μπορέσουμε να τον πολεμήσουμε αν το ρίξουμε στην «πρέζα».Ο Πόπερ έλεγε ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Υπήρχε μια φυλή στην Ινδία που πίστευε ότι οι τίγρεις είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Δεν την ξέρει κανείς, γιατί την έφαγαν οι τίγρεις».


                                                     (Τ.Θεοωρόπουλος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...