αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ειδήσεις...


«Πρώτα οι αριθμοί: οι Ευρωπαίοι πετάνε 100 εκατομμύρια τόνους φαγητό στα σκουπίδια τον χρόνο. Και τώρα το ερώτημα: Μπορούμε να γίνει κάτι για να μειωθεί όλη αυτή τη σπατάλη; 

Η απάντηση είναι «ναι». Γιατί υπάρχει μια χώρα, η Δανία, που κατάφερε να μειώσει την ποσότητα του πεταμένου φαγητού κατά 25% μέσα σε πέντε χρόνια. Πώς; Σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στη Σελίνα Ζουούλ, τη γυναίκα που ίδρυσε το 2009 το κίνημα «Stop Wasting Food» πείθοντας πολλούς. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rema 100 μείωσε για παράδειγμα τις μερίδες του έτοιμου φαγητού, ενώ η Unilever εισήγαγε το σύστημα doggy bag. 

Στη συνέχεια, γράφει το BBC, δημιουργήθηκε η εφαρμογή Too Good To Go με την οποία μπορεί κανείς να αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές τρόφιμα που φτάνουν κοντά στην ημερομηνία λήξης. Και τον περασμένο χρόνο άνοιξε το We Food, το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει ληγμένα τρόφιμα.    Δεν ήρθε η ώρα να αντιγράψουν τους Δανούς οι υπόλοιποι; Και για κοινωνικούς λόγους: γιατί να πετάμε τόσο φαγητό όταν υπάρχει τόσος κόσμος που το έχει ανάγκη;    Φωτό: Μα της αξίζει να καταλήξει στα σκουπίδια; 

                                                                                              (BBC)


Ζητούνται γονείς για παιδιά σε... αναμονή

Τα εγκαταλελειμμένα βρέφη που φιλοξενούνται στο “Έλενα” και στο “Αλεξάνδρα” περιμένουν γονείς... Οι λόγοι που οδηγήθηκαν εκεί και η χρονοβόρα διαδικασία υιοθεσίας. «Τα εγκαταλελειμμένα βρέφη που φιλοξενούνται στο “Έλενα” και στο “Αλεξάνδρα” έχουν γεννηθεί κυρίως από μόνες μητέρες, χρήστριες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες δεν αντιλαμβάνονται το γονεϊκό τους ρόλο, από μόνες μητέρες χαμηλής νοημοσύνης και από μητέρες που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα», αναφέρει ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Δημήτρης Βεζυράκης μιλώντας στο «Πρακτορείο», το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Ο κ. Βεζυράκης, καταρρίπτει επίσης το μύθο περί κρίσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει η κακή οικονομική κατάσταση, αλλά δεν είναι καθοριστική για την εγκατάλειψη των βρεφών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...