«Αρχικά, μετά την είδηση του θανάτου της γιαγιάς του, συνήγοροι και μέλη της οικογένειας του κ. Μπελέρη απευθύνθηκαν στους αρμοδίους ζητώντας 48ωρη άδεια. Αν και εξαρχής οι αρχές των φυλακών του Φιέρι προσανατολίζονταν σε κάποια εξάωρη άδεια, ουδέποτε δόθηκε, καθώς οι τελικές αποφάσεις γνωστοποιήθηκαν σε συνηγόρους και συγγενείς χωρίς να προσδιορίζεται χρονικό διάστημα παρουσίας του κ. Μπελέρη στην κηδεία της γιαγιάς του.
Το όχημα της αλβανικής αστυνομίας που μετέφερε τον Φρέντι Μπελέρη και τα υπόλοιπα στα οποία επέβαιναν οι πάνοπλοι συνοδοί του στάθμευσαν έξω από το νεκροταφείο, πρακτικά εμποδίζοντας την κεντρική είσοδο.Οταν ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων φώναξαν το όνομα του Μπελέρη οι αστυνομικοί τον οδήγησαν βιαστικά στο όχημα για να επιστρέψει στις φυλακές, περνώντας πάνω από τάφους και προκαλώντας ένταση.
Ο κ. Μπελέρης οδηγήθηκε μπροστά από τον τάφο της γιαγιάς του περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Οταν κάποια στιγμή ορισμένοι φώναξαν το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, τον οδήγησαν γρήγορα στο όχημα για να επιστρέψει στις φυλακές. Σ’ αυτή την πολύ βιαστική κίνηση, καταγράφηκαν οι εικόνες Αλβανών αστυνομικών να ποδοπατούν πάνω σε τάφους και να προκαλείται ένταση σε έναν χώρο πολύ περιορισμένο, που ήταν συγκεντρωμένα συνολικά πάνω από 400 άτομα.
«Εκαναν επίδειξη ισχύος. Σχεδόν τον έσερναν στους διαδρόμους του νεκροταφείου», λέει στην «Κ» ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. «Με μανία αρνήθηκαν να αφήσουν τον πατέρα μου έστω να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία και να παρακολουθήσει την τελετή», αναφέρει ο κ. Μπελέρης, ο οποίος περιγράφοντας το εύρος της αστυνομικής παρουσίας λέει ότι «μόνον ο στρατός έλειπε».
Τη στάση της αλβανικής αστυνομίας κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ένας
από τους πλέον δημοφιλείς Ελληνες της Χειμάρρας, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.
«Το σημερινό καθεστώς στην Αλβανία δεν σεβάστηκε ούτε μια ιερή ανθρώπινη
στιγμή. Ο αγώνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελληνική
εθνική μειονότητα συνεχίζεται και είμαστε όλοι εδώ!», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.
Δήμας, αναφερόμενος τόσο στον θάνατο της γιαγιάς του Φρέντι Μπελέρη όσο και
στον αγώνα στον οποίο έχει αποδυθεί ο ίδιος».
(Β. Νέδος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Ξέρω, ξέρω! Θα μας πουν οι αποτυχημένοι υπουργοί ότι είναι στρατιώτες της παράταξης και ότι παραμένουν στη διάθεση του πρωθυπουργού για τον... επόμενο ανασχηματισμό. Το θέμα είναι αν στο μεταξύ έχουν να κάνουν καμιά κανονική δουλειά, επειδή στα υπουργεία τους δεν έκαναν και τίποτε το ιδιαίτερο. Το αστείο είναι ότι σε κάποιον επικείμενο ανασχηματισμό μπορεί και να επιστέψουν. Ίσως επειδή δεν είναι και οι χειρότεροι! Προσπαθεί μεν ο Κυριάκος να στρατολογήσει νέους, αλλά ο πάγκος στην ομάδα είναι άδειος...
Για
το αν ήταν αναγκαίος ή όχι ο ανασχηματισμός, ας μην το συζητήσουμε. Όταν κάποιος
έχει κολλήσει ένσημα μόνο στο κόμμα, τότε υπάρχει αντικειμενικά πρόβλημα. Και
το πρόβλημα αυτό θα το μεταφέρει αιωνίως, όπου κι να πάει. Είτε καλείται να
υπηρετήσει τη δημόσια τάξη, είτε οποιονδήποτε άλλον τομέα. Να το πούμε και
διαφορετικά! Γιατί κάποιος που έχει αποτύχει ως υπουργός σήμερα περιμένουμε ότι
θα πετύχει αύριο;»
(Θ. Μαυρίδης-liberal.gr)
«Για θυμηθείτε πριν από επτά-οκτώ χρόνια… Ημασταν διαρκώς χωρισμένοι σε μνημονιακούς και
αντιμνημονιακούς, σε απελευθερωτές και σε Γερμανοτσολιάδες, σε Νενέκους και
περήφανους πατριώτες, σε Τσιπρικούς και Σαμαροβενιζέλους, σε ευρωλάγνους και
δραχμιστές, σε οπαδούς του «ΟΧΙ» και σε «Μενουμευρώπηδες», σε «φέρτε πίσω τα
κλεμμένα» και σε «όλοι μαζί τα φάγαμε».
(Δ. Ευθυμάκης- protagon.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου