αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Απόψεις...

 

«Νόμιζα ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να με εκπλήξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά φαίνεται πως (για άλλη μια φορά) υποτίμησα τον προσδιορισμό «ελληνικό». Έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται το μοναδικό στον πλανήτη του οποίου η ομοσπονδία μοιάζει να θέλει να θεσμοθετήσει τη διευκόλυνση του στησίματος αγώνων. Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι το στήσιμο αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο διευκολύνεται έτσι κι αλλιώς αφού, παρά τους δεκάδες φακέλους με καταγγελίες για στήσιμο, δεν έχει ποτέ τιμωρηθεί καμία ομάδα (πράγμα που φυσικά μπορεί και να σημαίνει ότι οι καταγγελίες είναι όλες αβάσιμαχαχαχαχαχαχαχα... έχω κέφια ο άτιμος). 

Σύμφωνα με την ΕΠΟ τα στησίματα θα διαχωρίζονται σε σοβαρά και μη σοβαρά. Δεν ξέρω ακριβώς ποια θα είναι τα κριτήρια του διαχωρισμού και αν θα υπάρχουν κριτήρια αλλά υποθέτω η κρισιμότητα των αγώνων θα παίζει ρόλο. Στα «σοβαρά» στησίματα η ποινή παραμένει ο υποβιβασμός. Στα «μη σοβαρά» η ποινή μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο η αφαίρεση τριών βαθμών.Επειδή είμαι σίγουρος ότι νομίζετε ότι πρόκειται για λάθος στην πληκτρολόγηση το ξαναγράφω: ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών για στημένο παιχνίδι».

(Μ.Βουλαρίνος –ATHensvoice)

«Αυτές τις μέρες, μετά την καταστροφική πλημμύρα, στα καφενεία των χωριών που γειτνιάζουν με εκείνα που χάθηκαν κάτω από τα νερά, οι γηραιότεροι θυμούνται τους ελέγχους στα αναχώματα. Θυμούνται, επίσης, ότι σε κάθε χωριό τις μέρες με κακοκαιρία οργανώνονταν ομάδες φύλαξης για τα αναχώματα και τα φράγματα γιατί υπήρχε ο φόβος να τους πιάσει στον ύπνο μια πλημμύρα, αν η βροχόπτωση ήταν μεγάλη ή αν οι κάτοικοι άλλων χωριών, πιο ψηλά στο ποτάμι, έσπαγαν τα αναχώματα για να προστατεύσουν τις δικές τους περιουσίες.

Οι πρακτικές αυτές τις τελευταίες δεκαετίες εγκαταλείφθηκαν. Το οργανωμένο κράτος, με τους θεσμούς, τους μηχανισμούς, τις υπηρεσίες του πήρε την ευθύνη για τον έλεγχο των υποδομών και την προστασία των πολιτών. Κεντρική διοίκηση, αποκεντρωμένη διοίκηση, αυτοδιοίκηση, υπουργεία, Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων: ένα δαιδαλώδες σύστημα αρμοδιοτήτων, σαν τις φωλιές των αλεπούδων, που συχνά αντί για μεγαλύτερη προστασία προσφέρει καταφύγιο αποφυγής ευθυνών».

                                                        (Δώρα Αντωνίου- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...