«Θριάμβευσαν η σταθερότητα, η κανονικότητα, η λογική που εξέφρασε η ΝΔ με τον Κ. Μητσοτάκη. Ηττήθηκαν κατά κράτος ο τυχοδιωκτισμός, ο ρεβανσισμός, η εχθροπάθεια που αποτέλεσαν την κυρίαρχη αντίληψη του Α. Τσίπρα.
Η πλειονότητα των πολιτών ευθυγραμμίζονται με τα συν-πλην της κοινής λογικής. Επιθυμούν να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας στο περιβάλλον που ευδοκιμούν πολιτικές ανάπτυξης και προόδου. Αποστρέφονται οποιαδήποτε ιδέα, πρόταση, πρακτική που λειτουργούν ως οπισθοδρόμηση. Οι προτάσεις Τσίπρα αντιμετωπίστηκαν αρνητικά καθώς θεωρήθηκαν ικανές να σταματήσουν αλλά και να αναχαιτίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης στην αποκατάσταση της κανονικότητας.
Από την κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ που έπεσε αρχικά στο τραπέζι, τις ιδέες Τσακαλώτου για «τοπικό νόμισμα» μέχρι τις κρυφές σκέψεις Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Και από την κυβέρνηση των «προοδευτικών», μετά στην «ανοχής», κατρακυλώντας πιο κάτω στην «ειδικού σκοπού» έφτασε στον πάτο του κόμματος των ηττημένων.Η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Βατερλό του 21ου αιώνα. Η τακτική του θα διδάσκεται στην πολιτική θεωρία ως μάθημα για την συνταγή της αποτυχίας.
Η Αριστερά βυθίστηκε στα αβαθή νερά της αμετροέπειας, του κυνισμού και της δήθεν ηθικής ανωτερότητας. Εν ολίγοις δεν κατάλαβε τίποτε, δεν διδάχθηκε, από την τετραπλή ήττα του 2019. Έμεινε ένα κόμμα, «φοιτητικής ανεμελιάς» όπως εύστοχα παρομοίασε την αξ. αντιπολίτευση ο Σαββόπουλος. Πάντα ευγενικός, απέφυγε να προσθέσει ότι αντιθέτως κινήθηκε στην περίμετρο του λούμπεν.
Το βασικότερο: Ο Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπήρξε Πρωθυπουργός. Και έχοντας διατελέσει στο αξίωμα αυτό δεν θα μπορούσε να κλείνει μάτια στους ανεμβολίαστους και να συντάσσεται με πορείες υπέρ κατά συρροή δολοφόνου. Έπραξε όλα όσα δεν πρέπει να κάνει ένας πολιτικός που ανεβαίνει τη σκάλα από το 3% στο 30%…
Η πλειονότητα των πολιτών ψήφισε ισχυρή αυτοδυναμία. Δίνει εντολή στον Μητσοτάκη να συνεχίσει δυνατά, με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση. Να σαρώσει τους ΟΣΕδες, να καθαρίσει τις μαύρες τρύπες του Κράτους, να ισχυροποιήσει τους Θεσμούς της Δημοκρατίας, να εκσυγχρονίσει, να μεταρρυθμίσει ευρύτατα πεδία του Κράτους, από την φοροδιαφυγή μέχρι το ποδόσφαιρο.Με λογική, σύνεση, ενσυναίσθηση, σοβαρούς συνεργάτες, συνδρομή στον πραγματικά αδύναμο, σεμνότητα και πολλή δουλειά.
Η ιδιωτική οικονομία επιζητεί ισονομία, ίσες ευκαιρίες, εφαρμογή των κανόνων, έλεγχο και ανοικτούς ορίζοντες. Ο κρατισμός που, ακόμη, εμφιλοχωρεί σε πρακτικές και αντιλήψεις της Διοίκησης αποτελεί τροχοπέδη, η εξάλειψη του οποίου πρέπει να τεθεί στις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας.
Το αποτέλεσμα της Κυριακής 21 Μαΐου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Ιστορικό. Είναι ο θρίαμβος της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς αντίληψης που κυριαρχεί στην παράταξη της ΝΔ, από τον Ιανουάριο του 2016 όταν μέλη του κόμματος και άλλοι πολλοί εκτός παράταξης πολίτες εξέλεξαν Πρόεδρο τον Κ. Μητσοτάκη. Το εύρος της νίκης ακυρώνει, επίσης, το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε ισχυρός αντίπαλος, οπότε «τι άλλο» από τον Μητσοτάκη. Πράγματι, δεν υπήρχε άλλος να αντιπαρατεθεί ευθέως στο ίδιο «γήπεδο», όπως είχε επισημανθεί εδώ και καιρό, αλλά και η νίκη δεν υπήρξε αναιμική για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Στις 21
Μαΐου, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, καθοριστικό. Ακολουθεί τον Ιούλιο, κατά πάσα
πιθανότητα, το δεύτερο και τελικό. Οι πολίτες άνοιξαν το δρόμο. Με την επιλογή
τους μοιράζονται την επιτυχία. Θα είναι παρόντες, στα καλά και τα στραβά, ως
υπεύθυνοι άνθρωποι.Για το καλό των ιδίων, της οικογένειάς τους, της ατομικής
προκοπής τους και φυσικά της συλλογικής, της Πατρίδας».
(Αρθρο του Αρη Πορτοσάλτε από το liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου