αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Συμπερασματικά...


«Πέρασε ένας μήνας και κάτι από τότε που βγήκαμε επισήμως από τα μνημόνια και συνοπτικώς έχουν συμβεί τα εξής:

1. Το Χρηματιστήριο κατέρρευσε. "Σορτάρισε" ο Μητσοτάκης; Μας βρήκαν "μπόσικους" οι σπεκουλαδόροι; Έβαλε το χέρι του ο Άδωνις; Ο Φλαμπουράρης δεν το έχει καθαρό. Το ψάχνει... Οι πάντα επιμελείς με τους αριθμούς πάντως συνάδελφοι του Bloomberg μας θύμισαν ότι από την ημέρα που εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας οι μετοχές των Τραπεζών έχουν χάσει το 97% της αξίας τους. Ήταν αναμενόμενο, έγινε πράξη.

2. Οι Τράπεζες παραπαίουν. Αναζητούν επειγόντως κεφάλαια. Επί του θέματος, κυκλοφορεί στο YouTube ένα συλλεκτικό βίντεο, όπου ο Αλ. Τσίπρας, σε βαρυσήμαντη παρέμβασή του στην ΕΡΤ, εξηγεί στον εμβρόντητο Κουβαρά, με περισπούδαστο μάλιστα ύφος, πώς και γιατί η μετοχή της Εθνικής θα ανεβεί ραγδαία (sic) μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Απολαυστικό. Αξίζει να το δείτε.

3. Τα επιτόκια έφθασαν στα ύψη. Η έξοδος στις αγορές μοιάζει σαν την έφοδο στο νομισματοκοπείο. Αν και το δεύτερο μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

4. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση έχει φθάσει στο ναδίρ. Το είπε ο Θ. Φέσσας του ΣΕΒ, το πιστοποιούν οι αριθμοί, το επεσήμαναν και οι αναλυτές στο τελευταίο άρθρο των FT για τη νέα ελληνική κρίση. Ναι, το ίδιο άρθρο που το ΑΠΕ "μετέφρασε" ότι "οι τράπεζες είναι καλά ανακεφαλαιοποιημένες και οι πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές τους ήταν μια υπερβολική αντίδραση...". Fake news αλά Σύριζα.

Σε αυτό το επικίνδυνο και ζοφερό περιβάλλον, πώς αντέδρασε η κυβέρνηση;

1. Συνεκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη, Καρτερού, Καρανίκα και λοιπών ειδικών περί τις χρηματαγορές. Και αποφάνθηκαν ότι στις αγορές δρουν κερδοσκόποι... Άντε ρε.

2. Παππάς και Τσακαλώτος εξαπέλυσαν επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα. Κλασικά. Όχι γιατί μίλησε. Γιατί δεν μίλησε. Δεν τους πιάνεις πουθενά... Καλή η προσπάθεια, δεν λέω, αλλά το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Περισσότερα εισιτήρια κόβει πλέον ο σκυλοκαβγάς Παππά-Φίλη για το αίσχος της κομματικής ΕΡΤ.

3. Κατέθεσαν προσχέδιο προϋπολογισμού με πολλά σενάρια, όλα ικανά να τρομοκρατήσουν τους επενδυτές. Αλλά με happy ending για τις εκλογές. Ή έτσι νομίζουν...

4. Κατηγόρησαν τη Σπυράκη ότι πίνει πολλούς καφέδες και κάνει μυστική διπλωματία.

5. Ο Καρανίκας έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook.
Κατόπιν της εργώδους αυτής προσπάθειας της κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι να απορεί κανείς γιατί το Χρηματιστήριο συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο και γιατί δεν έχουν αποκλιμακωθεί "ραγδαία" (κάτι σαν τη μετοχή της Εθνικής δηλαδή...) τα επιτόκια δανεισμού.Τι άλλο πια;Υπάρχει όμως εξήγηση. 

Την εντόπισε η "Αυγή" διά χειρός του διευθυντού της:"Προχθές το πρωί λοιπόν", γράφει ο κ. Τσέκερης, "κι ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει η κερδοσκοπική επίθεση στο χρηματιστήριο (sic), που έριξε τη μετοχή της ΔΕΗ στο 6,67%, ο 'Φιλελεύθερος' φρόντισε να κυκλοφορήσει με ένα άκρως κινδυνολογικό πρωτοσέλιδο που σπεκουλάριζε με τη μετοχή της εταιρείας. Τυχαίο;".Μα προφανώς, όχι, αγαπητέ.

Προφανώς είμαστε αντιμέτωποι με μια συνωμοσία κερδοσκόπων, Άδωνι Γεωργιάδη, Μαρέβας και ΜΜΕ της διαπλοκής, με στόχο να πλήξουν την λαοπρόβλητη. Φως φανάρι.

Συμπέρασμα:

1. Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο "γυμνή" και ευάλωτη σε οποιαδήποτε διεθνή αναταραχή. Κυρίως γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Σύριζα ότι θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

2. Η κυβέρνηση Σύριζα είναι παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κρίση. Κυρίως γιατί δεν θέλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ποτέ δεν πίστεψαν.

3. Έρχεται νέα κρίση, και ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του... Μόνη λύση, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

                                                 (Αρθρο του Μ. Καψή από το capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...