αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Απόψεις...

«Σε κάθε περίπτωση όμως, το κοινό σημείο αναφοράς θα είναι η αποδοχή ενός μεγάλου και παρεμβατικού κράτους, που μπορεί να επιβάλλει φόρους, ρυθμίσεις και γραφειοκρατικές δομές στην οικονομική δραστηριότητα προκειμένου να επιτύχει συγκεκριμένα κοινωνικά, ή άλλα αποτελέσματα. Εξ ορισμού, οι σοσιαλιστές αντιμετωπίζουν το κράτος σαν την πηγή των λύσεων και όχι των προβλημάτων - όπως συχνά το αντιμετωπίζουν οι φιλελεύθεροι και ορισμένοι συντηρητικοί. 

Υπό το πρίσμα αυτό, είναι εύλογο να υποστηρίξει κανείς πως στην Ελλάδα της υπερφορολόγησης, της κρατικής παρεμβατικότητας σε κάθε πτυχή της οικονομίας, έχουμε ζήσει μία μορφή σοσιαλισμού που ενώ υστερεί σε ουσιαστικές παροχές στο κράτος πρόνοιας, έχει επιτύχει τη δημιουργία ενός πανίσχυρου κράτους.Η γραφειοκρατία, η έλλειψη ξεκάθαρων διαδικασιών και η απουσία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι παράγοντες που συμβάλλουν στη χειραγώγηση και την αδιαφάνεια. 

Παράλληλα, υπάρχουν πανίσχυρα συμφέροντα που προσπαθούν διαρκώς, προβάλλοντας ισχυρές αντιδράσεις σε κάθε είδους μεταρρύθμιση, να διαιωνίσουν την παρούσα κατάσταση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η λειτουργία του δημοσίου είναι ίσως ο τομέας που τα μνημόνια άγγιξαν λιγότερο από κάθε άλλο τομέα της ελληνικής πολιτείας».

                                                                     (Αλ.Σκούρας-liberal.gr)



«Είναι περιττό να θυμίσουμε ότι οι Έλληνες χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε εθνικές απειλές για να ομονοήσουμε. Και ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία πραγματική προσπάθεια διαλόγου και συναίνεσης.Και ενώ γύρω μας συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στο χώρο της παιδείας. Το 2017, το πλήθος των φοιτητών που σπουδάζουν εκτός συνόρων διεθνώς υπερέβη τα 5 εκατομμύρια. Το όφελος για το Ηνωμένο Βασίλειο από αλλοδαπούς φοιτητές

Σε μελέτη της η Εθνική Τράπεζα εκτιμά ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποκτήσει 110.000 φοιτητές και, με συνέργειες και βελτίωση της ποιότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με επίδραση στο ΑΕΠ έως και 2,6 μονάδες. Η πρόβλεψη φαίνεται να είναι εξαιρετικά αισιόδοξη αλλά καταδεικνύει τα προφανή.Είναι απαραίτητο πλέον να αφήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις στα Πανεπιστήμια ελεύθερες να εκφραστούν.
                                         
                                                              (Δ.Αναγνωστόπουλος- liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...