αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση ... παγίδα



«Το Μαξίμου πρότεινε για πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τον Βύρωνα Πολύδωρα διαφημίζοντας νωρίτερα το πρόσωπο ως "έκπληξη" η οποία μάλιστα θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Ν.Δ διότι προέρχεται από τους κόλπους της και θα δυσκολευόταν να αρνηθεί.

"Θέλουμε να φέρουμε τη Ν.Δ προ των ευθυνών της και να αποδείξουμε στην πράξη αυτό που όλοι γνωρίζουν:Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ γιατί δεν επιθυμεί να γίνει κανένας διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά να μείνει έτσι ασύδοτο το τηλεοπτικό τοπίο".

Αυτή είναι χονδρικώς η ανάλυση που κάνουν στο Μαξίμου εδώ και τρεις μέρες, βλέποντας ως "χρυσή ευκαιρία" στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα να:
1) δημιουργήσουν εσωτερικό ζήτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση
2) αποδείξουν με μια επιλογή- άνοιγμα προς τη Ν.Δ ότι η τορπίλη για τη μη συγκρότηση ΕΣΡ την Δευτέρα, ανήκει στην ίδια.

Δεν γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι ο Β. Πολύδωρας έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ με απόφαση Σαμαρά το 2013 (καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ) έχοντας προτείνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή; Προφανώς η απάντηση είναι καταφατική. Ομοίως καταφατική είναι και στο ερώτημα αν γνώριζαν στην Ηρώδου Αττικού ότι ο κ. Πολύδωρας έχει δηλώσει (ξανά εν έτει 2013) πως ο κίνδυνος για τη χώρα δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η τρόικα!

Όπερ σημαίνει με λόγια απλά, ότι η πρόταση δεν διατυπώθηκε για να "στριμώξει" τη Ν.Δ αλλά για να ναρκοθετηθεί εκ των προτέρων οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκρότησης ΕΣΡ τη Δευτέρα, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Δεν πρόκειται για μια συναινετική πρόταση και το γνωρίζουν καλά. Αντιθέτως, δεν είναι παρά ένα ακόμη βήμα προς τη διατήρηση του χάους, μετά το ξήλωμα του νόμου Παππά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα μάλιστα, λίγη ώρα μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, ανακοινώθηκε ότι μεθαύριο, η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία με την οποία όλες οι αρμοδιότητες που είχαν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ με το νόμο Παππά - του διαγωνισμού συμπεριλαμβανομένου- επιστρέφουν στο Συμβούλιο ( οψέποτε συγκροτηθεί).Για την Κυβέρνηση, ο σχεδιασμός αυτός, κρίθηκε ως ... win win.

Ούτε περίπτωση να υπάρξει πρόεδρος ο κ. Πολύδωρας τίθεται, ούτε ΕΣΡ να συγκροτηθεί επ αυτής της πρότασης ενώ προσδοκά να ανοίξουν οι ψίθυροι στο εσωτερικό της Ν.Δ περί "αδειάσματος" των προσώπων που στελέχωσαν την κυβέρνηση Καραμανλή και προέρχονται από τη λαική δεξιά. ( Ήδη έχουν βγει οι ΑΝΕΛ στα κεραμίδια και καλούν τους καραμανλικούς ψηφοφόρους να χωρίσουν οριστικά από τη Ν.Δ του Κ. Μητσοτάκη).

Αυτό που δεν φαίνεται να υπολόγισε η Κυβέρνηση πάντως στο νέο τακτικισμό της είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υπερασπιζόμενοι τον "υπουργό της ζαρντινιέρας" ( όπως φρόντισε να υπενθυμίσει το ΠΑΣΟΚ, αρπάζοντας την ευκαιρία να "ανάψει" αριστερό φλας). 

Ήδη ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: "Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως". Αλλά και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και νυν στέλεχος), Βασιλική Κατριβάνου σχολίασε δηκτικά (fb):"Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε!Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση.Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στην δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος. Με ποιες διαδικασίες παίρνονται τέτοιες αποφάσεις;"

                                               (Άρθρο της Ν.Ζορμπά από το capital.gr)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...