αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Φάρμακα...



«Απόλυτα «εξαρτημένοι» από τα... φάρμακα εμφανίζονται οι Έλληνες, οι οποίοι εξακολουθούν να τα αγοράζουν με το τσουβάλι!

Μάλιστα τα τελευταία τρία χρόνια, στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε κατακόρυφη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο αριθμός των φαρμάκων που πωλήθηκαν όχι μόνον δεν περιορίστηκε, αλλά παρουσίασε και αύξηση. Μόνο πέρυσι, οι Έλληνες «κατανάλωσαν» περίπου μισό δισεκατομμύριο φάρμακα, συνολικής αξίας 5,3 δισ. ευρώ.

«Φαρμακολαγνεία» ή αλλιώς υπερσυνταγογράφηση καταδεικνύουν άλλωστε και τα στοιχεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και της «Αποστολής», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που στα τρεισήμισι χρόνια λειτουργίας του συγκεντρώθηκαν 1.500.000 φάρμακα. Σκευάσματα που αγοράστηκαν μεν, αλλά δεν καταναλώθηκαν ποτέ.

Κάποια από αυτά τα φάρμακα χορηγήθηκαν και αποζημιώθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία και κάποια από την τσέπη των πολιτών[...]
 
Πιο «ευνοημένα» είναι τα πρωτότυπα, αφού η διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά παραμένει καθηλωμένη σε επίπεδα που ελάχιστα ξεπερνούν το 20% (όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 60%) γεγονός που μας κατατάσσει στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας στην Ευρώπη.

Το 2013 στη Γερμανία η διείσδυση των γενοσήμων σε όγκο έφτανε το 72%, στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 65%, όταν στην Ιταλία ήταν στο 41%, στην Πορτογαλία στο 48% και στην Ισπανία στο 49%[...]

                                      (Άρθρο της Ελ.Πετροπούλου από την "Ημερησία")
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...