«Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, ο σταθμάρχης της τραγωδίας στα Τέμπη κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο βασικός κατηγορούμενος που έβαλε δυο τρένα σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης. Αυτός που, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτουργούσε και, αντί να βρίσκεται στη θέση του, είχε πάει για τσίπουρα. Αυτός που, μέσα σε 18 μήνες, από βασικός υπεύθυνος μιάς από τις πιό φρικτές σιδηροδρομικές τραγωδίες στην Ευρώπη, μετατράπηκε σε θύμα.
Πώς είναι δυνατόν κάποιος που διέλυσε με την αδιαφορία και την ανικανότητά του, ολόκληρες οικογένειες, να παρουσιάζεται σχεδόν ως αδικημένος από το σύστημα; Πώς γίνεται το δημόσιο αφήγημα να παρασύρεται σε θεωρίες συνωμοσίας, αντί να εστιάζει στα προφανή, έναν ακατάλληλο υπάλληλο, διορισμένο μέσω του συστήματος ρουσφετιών και, ανεύθυνο μέχρι την τελευταία στιγμή.
Για να τελειώνουμε με τις υπεκφυγές, ο σταθμάρχης δεν ήταν θύμα. Ήταν ένας ακόμη καλοπληρωμένος, ανεπαρκής δημόσιος υπάλληλος, τοποθετημένος σε μιά κρίσιμη θέση όχι επειδή ήξερε να κάνει τη δουλειά του, αλλά επειδή είχε τις "σωστές" γνωριμίες. Ακόμη όμως κι άν το τρένο μετέφερε παράνομα φορτία, η σύγκρουση δεν θα είχε συμβεί άν ο σταθμάρχης αντί να μπεκροπίνει έν ώρα υπηρεσίας, ήταν στο πεδίο κι έκανε την δουλειά του. Δεν καταγράφεται ούτε ίχνος αποτρεπτικής ενέργειας έκ μέρους του.
Το δικαστήριο
θα συζητήσει την δικογραφία, όχι όσα σπινάρονται στα πολιτικά γραφεία.Μιλάμε
για σκοτεινά κέντρα, για "άγνωστους" ενόχους, για ξυλόλια για ό,τι
μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από τον βασικό κατηγορουμενο και, το πολιτικό
πρόσωπο που φέρει την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό του!»
(Mairi Apostolides-ευρωπαϊστές f/B)
«Είχα διαβάσει παλιότερα μια επιστολή ενός Έλληνα, στελέχους επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Είχε πάει να κάνει μια διάλεξη σε πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Μιλούσε κάτω από μια τεράστια φωτογραφία του Χο Τσι Μινχ και σκέφτηκε ότι έπρεπε να είναι προσεκτικός στο τι θα πει. Εξεπλάγη ευχάριστα όταν είδε τους φοιτητές να τον ρωτάνε λεπτομέρειες για επιχειρηματικές στρατηγικές, κάνοντας αναφορές για πχ στον Στιβ Τζομπς..."Είχαν το βλέμμα της τίγρης", σημείωνε.Μια διάλεξη έδωσε αργότερα στο ΠΑ.ΜΑΚ. Συνάντησε το βλέμμα της αγελάδας. Η τεράστια πλειοψηφία δεν γνώριζε καν ποιος ήταν ο Στιβ Τζομπς.
Το 1990, το Βιετνάμ είχε ΑΕΠ $6 δις και εμείς $100 δις. Σήμερα, εμείς έχουμε $230 δις και το Βιετνάμ $430 δις.Η τίγρη πάντα θα κερδίζει την αγελάδα. Θυμήθηκα αυτήν την επιστολή, διαβάζοντας μια άλλη επιστολή, κάποιων μαθητών στο Κερατσίνι που δεν θέλουν το σχολείο τους να γίνει δημόσιο Ωνάσειο, να πάρει τα χαρακτηριστικά του πρότυπου, να δίνουν εξετάσεις εισαγωγικές και προαγωγικές, γενικά να μπουν στη μανούρα."Χαλαρά ρε μάγκες...μην το εντατικοποιήσουμε κιόλας να ούμε"...
Σε μια εποχή που αλλάζουν όλα δραματικά, που η τεχνητή
νοημοσύνη θα αλλάζει συθέμελα την αγορά εργασίας, που θα καταργήσει επαγγέλματα
ακόμα και από αυτά που εμπεριέχουν προστιθέμενη αξία, εμείς
γενικά...χαλαρά...μη μου τους κύκλους τάραττε. Αααα μην το ξεχάσω, το Βιετνάμ
ξεκινάει πρόγραμμα μείωσης του δημόσιου τομέα κατά 20%, γιατί εντόπισε
υπερβολικές σπατάλες και γραφειοκρατία. Cool Μάγκες, cool».
(Σ.Χήνος-ευρωπαϊστές f/B)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου