@ Πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο, στα οποία ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΓΡΩΝ. Οπότε, μέσα στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την ΑΡΧΙΚΗ υπόθεση ο Βελόπουλος ξεχνάει τον λόγο που αναζητούσε το εύφλεκτο υγρό, και ρωτά: ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ;
Μα,
αν το εύφλεκτο υγρό ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΠΑΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ, δε πα' να
μετέφεραν τα κοντέινερ και πυρηνική βόμβα?
(Christos Stavridis-ευρωπαϊστές f/B)
@ Η κυβέρνηση μετά την θριαμβευτική επανεκλογή της είχε όλα της τα χέρια ελεύθερα να προχωρήσει σε βαθιές τομές στο Δημόσιο τομέα προς όφελος του πολίτη αλλά και δικό της. Κυρίως στο θέμα της αξιολόγησης και της αναδόμησης αμαρτωλών τομέων και ένας εξ’ αυτών είναι και οι συγκοινωνίες. Να καταλύσει την αναξιοκρατία που επέτρεψε στον κυρ Βασίλη να παίζει με τις ζωές ανθρώπων, την διαπλοκή που δεν επιτρέπει την υλοποίηση της σύμβασης 717, ακόμα και να αντιμετωπίσει οριστικά όλους αυτούς τους ευπαθείς που λεηλατούν το σιδηροδρομικό υλικό. Αλλά αυτά δεν έγιναν και κυβερνάει 6 χρόνια.
Στη 2η τετραετία είναι σαφές και το έχω γράψει αρκείται σε χρήσιμες πινελιές ενώ το μαγαζί θέλει σε πολλούς τομείς ξεμπάζωμα. Τα προβλήματα όμως που παράγονται από το κράτος γίνονται ορατά στο κοινό και προκαλούν δυσφορία. Μπορεί να κερδίζει την σιγή των συνδικαλιστών αλλά χάνει την υποστήριξη των απλών πολιτών. Οι αδυναμίες της χώρας δεν προσφέρονται για πολιτική λάου –λάου.
(Leo Kastanas-ευρωπαϊστές f/B)
@ Στην υπόθεση των Τεμπών παρατηρούνται πολλά φαινόμενα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, όμως το συχνότερο και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι το φαινόμενο που ονομάζεται Υπερφόρτωση (Overloading ή infoxication). Ακόμη και αν ξεκινήσει εντελώς καλοπροαίρετα (π.χ., επειδή ένα θέμα είναι μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος), είναι εύκολο να καταλήξει να υπηρετεί την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.
Ως μία τεχνική
παραπληροφόρησης (τόσο ακούσιας όσο και εκούσιας), η Υπερφόρτωση περιλαμβάνει, μεταξύ
άλλων, την υπερβολική πληροφόρηση που καταλήγει τελικά να συσκοτίσει την
αλήθεια με το να δυσκολέψει τους ανθρώπους να εστιάσουν ή να επαληθεύσουν τι
είναι αληθινό. Ένα καταιγισμό πολλών και διαφορετικών, συχνά αντιφατικών,
πληροφοριών. Σε αυτό συνεισφέρει και ο τρόπος που μεταδίδονται οι πληροφορίες
μέσω social media όπως το Χ, με τον τρόπο που λειτουργούν και με την σχεδόν
πλήρη απουσία fact checking.
(του Β.Βλάχου, αδελφού θύματος των Τεμπών)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου