αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ντοκουμέντα...


@ Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει ντοκουµέντα του υπουργείου Οικονοµικών από την περίοδο της απριλιανής χούντας, που αποδεικνύουν ότι τόσο ο πατέρας του πρωθυπουργού, Παύλος, όσο και ο θείος του, Ηρακλής, ως εργολάβοι, είχαν το προνόµιο να κάνουν «δουλίτσες» µε το ∆ηµόσιο, που τους απέφεραν µεγάλα χρηµατικά κέρδη.

Οσον αφορά στην κατασκευαστική εταιρία ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΕΤΕ των αδελφών Τσίπρα, που δηµιουργήθηκε το 1970, στην ισολογιστική έκθεση που δηµοσιεύθηκε την 31η ∆εκεµβρίου του 1973 στα «έργα πιστοποιηθέντα προς είσπραξη» αναφέρεται το ποσό των 22.567.000 δραχµών, ενώ στα «έργα προς εκτέλεση» το ποσό των 287.000.000 δραχµών.

Στον ισολογισµό της 31ης ∆εκεµβρίου του 1972 στα «υπό εκτέλεση έργα» αναφέρεται το ποσό των 387.900.000 δραχµών.Στον ισολογισµό του προηγούµενου έτους στα «εκτελεσθέντα έργα» αναφέρεται το ποσό των 5.812.000 δραχµών, ενώ ως µικτά κέρδη χρήσεως αναφέρεται το ποσό των 9.848.023 δραχµών. 

Τους ισολογισµούς υπογράφουν ο Παύλος Τσίπρας ως πρόεδρος του ∆.Σ. και ο Ηρακλής Τσίπρας ως διευθύνων σύµβουλος της εταιρίας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα κέρδη προς διάθεση το 1974 ανέρχονταν σε 33.178.177 δραχµές.

Για να γίνουν αντιληπτά τα οικονοµικά µεγέθη αξίζει να σηµειωθεί πως την περίοδο κατά την οποία συντάχθηκαν οι νσολογισµοί αυτοί ο µηνιαίος µισθός ενός δηµοσίου υπαλλήλου ήταν περίπου 3.000 δραχµές και το µεροκάµατο των εργατοτεχνιτών 120 δραχµές.

                                                                       (eleftherostypos.gr)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...