αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ειδήσεις...


«Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι εφημερίδες Observer και New York Times ερευνούσαν την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica για τον ύποπτο ρόλο της στην εκστρατεία υπέρ του Brexit και στις αμερικανικές εκλογές που οδήγησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ και των δύο εφημερίδων υπήρχε ένας νεαρός άνδρας, που λύνοντας τη σιωπή του βοήθησε στο να αποκαλυφθεί μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στο Facebook, σε ένα σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τα τελευταία 24ωρα τις ΗΠΑ και όχι μόνο.Όπως αποκάλυψε στις δύο εφημερίδες ο Κρίστοφερ Γουάιλι, ένας 28χρονος γκέι Καναδός που εργαζόταν για λογαριασμό της Cambridge Analytica όταν τη διοικούσε ο Στιβ Μπάνον (μετέπειτα σύμβουλος του Τραμπ), ο ίδιος είχε συμβάλλει καίρια στην δημιουργία ενός ισχυρού προγράμματος λογισμικού, που αντλούσε δεδομένα από εκατομμύρια προφίλ Αμερικανών χρηστών.

Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν από τα «αφεντικά» του - χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών - για να προβλέψουν και να επηρεάσουν τις επιλογές τους στην κάλπη. Πάνω από 50 εκατομμύρια προφίλ ψηφοφόρων είχαν «παραβιαστεί» με αυτόν τον τρόπο, αποκάλυψε εχθές - για πρώτη φορά ανοιχτά - ο whistleblower των δύο εφημερίδων, ο οποιος μόλις στα 24 χρόνια του είχε την αρχική ιδέα, πάνω στην οποία βασίστηκε αυτό το «όπλο» ψυχολογικής επιρροής».

                                                                  (Τ.Καραμήτσος – protothema)

 

Μελέτες δείχνουν πως μέχρι το 2100 η τιμή της θερμοκρασίας θ αυξηθεί κυρίως στην ηπειρωτική χώρα από 2.8 -3.9 βαθμούς. Αύξηση η οποία θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος κατάσβεσης πυρκαγιών έως το 2100 σε.50 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομική ζημία στην αλιεία λόγω μείωσης των αλιευμάτων θα είναι μεγάλη και θα σημάνει απώλεια εισοδημάτων από 2.5 εκ έως 14.8 ευρώ. Παράλληλα η καλλιεργήσιμη έκταση στη χώρα μας θα συρρικνωθεί κατά 19%.Μπορεί η περιβαλλοντική κρίση σύμφωνα με τις προβλέψεις του Χρήστου Ζερεφού να μειώσει το 2% του ΑΕΠ, όμως υπάρχουν και καλά νέα.

Η τουριστική σεζόν φαίνεται να αυξηθεί από Απρίλιο έως Ιούνιο κι από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών θα επικρατούν στην Ελλάδα.
                                                                                     (iefimerida)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...