αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πικρές αλήθειες...



«Χθες, στείλαμε μέσω ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ στα ΜΜΕ, το παρακάτω Δελτίο Τύπου. Δεν το δημοσίευσε ΚΑΝΕΝΑ. Απολύτως κανένα! Γιατί; Μα, φυσικά, διότι δεν χαϊδεύει κανέναν. Διαδώστε την εσείς.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΟ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

25 χρόνια είχαν στη διάθεσή τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να βάλουν τάξη στον “αέρα” των καναλιών. Δεν το έκαναν. Παράλειψη; Όχι βέβαια. Αυτός ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να τα ελέγχουν και να τα ποδηγετούν ως φορείς κομματικής προπαγάνδας.Το ίδιο σήριαλ συνεχίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζοντας, απλώς, το σκηνικό: δίνουμε άδειες σε όποιους εμείς θέλουμε και τους ελέγχουμε πλέον θεσμικά.Ε, λοιπόν, όχι!

Το πόσα κανάλια αντέχει η αγορά δεν το αποφασίζει κανένα ινστιτούτο καμμίας Φλωρεντίας. Το αποφασίζει η αγορά. (Αλήθεια, αφού το Ινστιτούτο συμπέρανε πως 2,5 κανάλια είναι βιώσιμα, γιατί δίνετε 5 άδειες;) Αν ένα κανάλι είναι κερδοφόρο, λειτουργεί. Αν δεν είναι, κλείνει. Δεν συντηρείται όμως με καναλοδάνεια (αντίστοιχα των θαλασσοδανείων) επειδή ένας υπουργός τηλεφώνησε στον διοικητή μιας Τράπεζας, για να ανταποδώσει την εκδούλευση στο κανάλι που στήριζε τον ίδιον ή το κόμμα του. Διότι τα καναλοδάνεια τελικά θα τα πληρώσει ο, αμέτοχος με την διαπλοκή, μικρομέτοχος της Τράπεζας ή ο φορολογούμενος.

Το πόσους εργαζόμενους θα έχει ένα κανάλι δεν το αποφασίζει κανένας Παππάς. Το αποφασίζει το ίδιο. Αν μπορεί να δουλεύει με 40, 400 ή 4000 θα το δείξει ο ισολογισμός του. Ούτε είναι δυνατόν κάθε φορά που αλλάζει η τεχνολογία και αυτοματοποιούνται λειτουργίες να βγαίνει καινούργιος νόμος που να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στους 385, για παράδειγμα.(Βέβαια, τον νόμο θα τον καταργήσει στην πράξη η ίδια η τεχνολογία καθώς οποιοδήποτε κανάλι μπορεί να εκπέμπει μέσω διαδικτύου ή μέσω δορυφόρου με έδρα εκτός Ελλάδος.)

Για να εξυγιανθεί το τοπίo των MEDIA, χρειάζονται τρία πράγματα: ένα σαφές και σταθερό θεσμικό πλαίσιο, που θα το σέβονται όλοι, μια πραγματικά ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, από μη κομματικούς επαΐοντες κύρους και μία κυβέρνηση που θα την αφήνει να επιτελεί το έργο της απερίσπαστα.Η κυβέρνηση θα πρέπει να δημοπρατήσει όλες τις συχνότητες που είναι τεχνικά δυνατόν να λειτουργήσουν, να συστήσει μια επιστημονική μη κομματική επιτροπή η οποία, μελετώντας και το νομικό πλαίσιο άλλων χωρών, θα ορίσει το καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ, να συστήσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ με αυξημένες αρμοδιότητες, και να μην ξανασχοληθεί με το θέμα.

Δυστυχώς αυτά γίνονται σε σοβαρά κράτη. Σε μετασοβιετικές λαοκρατίες, τους Μαρούδες που ξήλωναν κεραίες και θα κατέρριπταν επικοινωνιακούς δορυφόρους τουςδιαδέχονται Παππάδες, που ορίζουν τι θα πετάει και τι θα πετιέται. Αλήθεια, τι καθεστώς υπάρχει στη Βενεζουέλα; Να μην το αξιοποιήσουμε, σύντροφοι;»

                                                   (Θ.Τζήμερος - "Δημιουργία Ξανά")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...