αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δάνεια και ... βοσκότοποι


«Το πόρισμα της ΤτΕ ανέφερε το 2016, πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας είχε λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ. Από αυτά, από το 2011 έως το 2014, 55 εκατ. ευρώ, το 2015, 50 εκατ ευρώ, ενώ μέσα στο 2016, 22,6 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον επίσης, είναι πως λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, οι εταιρείες του έλαβαν ποσό 15 εκατ. ευρώ.Τα ερωτήματα είναι πολλά και όλα μα όλα καταλήγουν σε αφηγήσεις «εγκληματικού μυστηρίου»! 

Το ΤΣΜΕΔΕ είχε επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην Τράπεζα Αττικής περίπου 650 εκατ. ευρώ (60 εκατ. ευρώ το 2007, 200 εκατ. ευρώ το 2013 και 384 εκατ. ευρώ σε μεταγενέστερη αύξηση κεφαλαίου). Φαντάζομαι πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τα υπόλοιπα ταμεία- ο χρεοκοπημένος ΟΑΕΕ(;)- που απορροφούσαν με ξέφρενους ρυθμούς κρατικό χρήμα, για να «επενδύεται» σε ημέτερες τράπεζες. 

Και από εκεί μέσα, δημιουργούνταν σταδιακά ο πλουτισμός κάθε νέας «ελίτ» ακριβοθώρητων φίλων.αι όταν πια βούηξε ο τόπος, και η τράπεζα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την συνέχεια του κομματικού κράτους (ΣΥΡΙΖΑ) επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα. Βγήκαν στην πιάτσα τα λαγωνικά του κόμματος και άρχισαν να κυνηγούν επιχειρηματίες και κεφάλαια στην αγορά. Βρήκαν έναν, δύο, τρεις αλλά όχι τους πάντες. 

Κι εκεί κάπου σκάλωσε το αφήγημα της πρωτοκαθεδρίας του καθεστώτος.Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες, ζούμε μια μακροχρόνια «δικτατορία» απατεώνων. Οι σημερινοί όμως, είναι τόσο διψασμένοι για εξουσία που μπορεί, δεδομένων και των συνθηκών, να αποδειχθούν οι πιο επικίνδυνοι από όλους».

                                         (Aπόσπασμα άρθρου του Α.Zαμπούκα - liberal.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...