αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σφαγή δελφινιών..

Κάθε χρόνο οι ψαράδες του Ταϊτζί, στην περιοχή Ουακαγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, οδηγούν εκατοντάδες δελφίνια σ' ένα μικρό κόλπο, επιλέγουν μερικά για να τα πουλήσουν σε θαλάσσια πάρκα, απελευθερώνουν άλλα και σφαγιάζουν κυριολεκτικά τα υπόλοιπα για το κρέας τους.

Πριν αρχίσει η σφαγή, υψώνουν ένα μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό.Η θάλασσα βάφεται κυριολεκτικά κόκκινη. Ο τρόπος μάλιστα που τα θανατώνουν είναι ιδιαίτερα διαστροφικός.

Καρφώνουν μια μεταλλική ράβδο στη σπονδυλική τους στήλη και τα αφήνουν να αιμορραγήσουν, να πάθουν ασφυξία και να πεθάνουν. 

Η Ιαπωνία υποστηρίζει πως ο φόνος των δελφινιών δεν απαγορεύεται από καμιά διεθνή συνθήκη και ότι τα ζώα αυτά δεν ανήκουν σε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. 
Τα παρακάτω βίντεο είναι αποκαλυπτικά.

https://www.youtube.com/watch?v=TwBcybUU1Ws
https://www.youtube.com/watch?v=Apf2Ld-dJ_A

O Λούι Ψυχογιός που γεννήθηκε στην Αμερική από γονείς μετανάστες με καταγωγή από τη Σπάρτη υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε μια σφαγή ζώων σε σφαγείο το 1986 και αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να ξαναδοκιμάσει κρέας στη ζωή του. Είναι αυτός που έκανε το ντοκιμαντέρ  ο  «Ορμος» (Τhe Cove) για να κάνει γνωστό αυτό το έγκλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η δουλειά του απέσπασε πάνω από 60 βραβεία και το 2010 πήρε 'Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Το κρέας του δελφινιού, έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαιτέρως τοξικό αφού περιέχει υδράργυρο σε ποσότητες που είναι επικίνδυνες για παιδιά και εγκύους. Σύμφωνα με τον κ. Ψυχογιό, οι ετικέτες στην αγορά της Ιαπωνίας δεν αναγράφουν την τοξικότητά του, πολλές φορές το κρέας δελφινιού πωλείται ως κρέας φάλαινας που είναι πιο ακριβό, ενώ σε ορισμένες περιοχές, οι γονείς αναγκάζουν τα παιδιά τους να το τρώνε από μικρά, για να συνηθίζουν στη γεύση.
Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης  και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να μεταμφιεστούν προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί κατά την περίοδο της κινηματογράφησης, χρησιμοποίησαν μεθόδους πολέμου, θερμικές και κρυφές κάμερες, δύτες και στολές παραλλαγής, προκειμένου να συλλέξει το απαραίτητο υλικό. 
Σύμφωνα με ακτιβιστές, συνολικά κάθε χρόνο 23.000 δελφίνια σφάζονται στον όρμο του Ταϊτζί. Όσα δεν τα σκοτώνουν τα πουλάνε σε πάρκα αναψυχής σε όλο τον κόσμο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 145.000 έως 200.000 δολάρια ανά θηλαστικό. 
Τα δελφίνια, ως γνωστόν, είναι ζώα κοινωνικά και ζουν κατά αγέλες έως δώδεκα ατόμων. Σε περιοχές όπου αφθονεί η τροφή, μπορεί να ενωθούν πολλές αγέλες και να φτάσουν και τα χίλια άτομα. Μπορούν να οικοδομήσουν ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς και δείχνουν αλτρουιστική συμπεριφορά. Θεωρούνται από τα πιο ευφυή θηλαστικά ενώ η περίοδος κύησης του θηλυκού, που γεννάει ένα νεογνό μόνο ποικίλλει από 12 έως 17 μήνες. 
                                                                                                                          (ellines.com)


  


                                                   Ο Λούι Ψυχογιός

1 σχόλιο:

  1. Και στο "πολιτισμένο κράτος" της Δανίας επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η αιματηρή σφαγή των δελφινιών Calderon, η οποία υλοποιείται από νέα άτομα, τα οποία κατ' αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουν ότι ενηλικιώθηκαν...

    http://www.youtube.com/watch?v=YvbaIrSwcQs

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...