αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

"Θαύματα" της τεχνολογίας..

Δέκα σπίτια σε ένα μόλις 24ωρο «εκτύπωσε» πριν από λίγες μέρες η κινεζική εταιρεία WinSun στη Σαγκάη.
Η εταιρεία χρησιμοποίησε τέσσερις τρισδιάστατους εκτυπωτές, μήκους 10 μέτρων και πλάτους 6,6 μέτρων ο καθένας. Τα μηχανήματα χρησιμοποιούν σαν «πρώτη ύλη» ένα μίγμα από τσιμέντο ταχείας πήξης και ανακυκλωμένα οικοδομικά υλικά, δημιουργώντας τους τοίχους από αυτό διαδοχικές στρώσεις των κτιρίων.
Κάθε κατασκευή έχει εμβαδό 195 τετ. μέτρα και στοιχίζει περίπου 5.000 δολάρια. Τα σπίτια υποβάλλονται σε ελέγχους ποιότητας και αντοχής, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλεφθεί οικοδομικοί κανονισμοί για κτίρια από 3D εκτυπωτές. 
 Στην έκθεση CES παρουσιάστηκε ένας ξεχωριστός τρόπος παρασκευής σοκολάτας, που ακούει στο όνομα ChocaByte κσι δεν είναι τίποτε άλλο από έναν προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Ο χρήστης δεν χρειάζεται να ξοδέψει περισσότερο από δέκα λεπτά και με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή θα μπορεί να απολαύσει τη δική του σοκολάτα.
Αν και η μαζική πώληση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, η εταιρία, που εδρεύει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, θα διαθέσει ένα περιορισμένο αριθμό «εκτυπωτών», 500 συνολικά, οι οποίοι θα πωλούνται στην τιμή των 99 δολαρίων.

Το Harvard έχει ξεκινήσει ένα ζωτικής σημασίας ερευνητικό project με σκοπό να δημιουργήσει σμήνη από Μέλισσες-ρομπότ, τα οποία θα καταπολεμήσουν το πρόβλημα της ραγδαίας μείωσης του πληθυσμού των μελισσών εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των καταστρεπτικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί ο άνθρωπος στη φύση. Είναι γνωστό πια ότι οι μέλισσες επιτελούν έναν πολύ σοβαρό ρόλο στην ευρύτερη επιβίωση όλων των ειδών πάνω στη Γη, καθώς σε αυτές οφείλεται η διαδικασία τηςεπικονίασης, δηλαδή στη μεταφορά της γύρης, συμβάλλοντας έτσι στη γονιμοποίηση των φυτών και στη συνέχιση της ζωής.



Οι Μέλισσες-ρομπότ θα μπορούν πολύ σύντομα να εκτελούν αυτόματα τη διαδικασία της επικονίασης, να πραγματοποιούν αποστολές έρευνας και διάσωσης, να εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον και να χρησιμοποιούνται για μετεωρολογικούς ή  στρατιωτικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...