Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στοιχίζει το κανάλι της Βουλής που το παρακολουθεί το 0,3 % του πληθυσμού.
Πρόσφατη αδημοσίευτη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, αποφαίνεται πως το Δημόσιο θα γλιτώσει 6 εκατ. ευρώ αν το κανάλι της Βουλής παύσει τη λειτουργία του και η μετάδοση των συνεδριάσεων μεταφερθεί σε μία από τις υπόλοιπες κρατικές συχνότητες. (Realnews)
Aλυσίδα ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί στην Ελλάδα με γραφεία που αναλαμβάνουν να γράψουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι 1.000 ευρώ για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών!
Η εφημερίδα «Τα Νέα» επικοινώνησε με εταιρείες και φοιτητές που χρησιμοποίησαν τις εν λόγω υπηρεσίες και βρίσκονται στην Αττική, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο Κρήτης και αλλού. Κάποιες λειτουργούν παράλληλα και ως φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχοντας στήσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίκτυο ακαδημαϊκής απάτης.
Κάποιες εταιρείες πέρα από τις εργασίες αναλαμβάνουν από διανομή ερωτηματολογίων μέχρι και απομαγνητοφωνήσεις στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού.
Οι εταιρείες δεν απευθύνονται μόνο σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά αναζητούν πελατεία και μεταξύ Ελλήνων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Βρετανίας ή σε ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Το κόστος της συγγραφής αρχίζει από 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 ευρώ. (ΤΑ ΝΕΑ)
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού κλπ., καθώς και 3.070- ευρώ. Επίσης βρέθηκε στην κατοχή τους χειρόγραφο σημείωμα στην αλβανική, από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν λογαριασμούς σε αλβανικές τράπεζες, με ποσό καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες μετέβαιναν στα καταστήματα με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε και περίμενε ο 56χρονος, ενώ οι τρεις γυναίκες έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ, η μία κατόπτευε το χώρο, ενώ οι άλλες αφαιρούσαν εμπορεύματα κυρίως μικρού όγκου τα οποία έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες που είχαν στο εσωτερικό των ενδυμάτων και στις τσάντες τους. Τα κλεμμένα προϊόντα τα προωθούσαν με ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Kατά το τελευταίο έτος και με την ίδια μέθοδο, είχαν διαπράξει 27 κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου