αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Ευνομούμενη χώρα...


«Μια στις δυο επιχειρήσεις από αυτές που ελέγχθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο βρέθηκαν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία της ίδιας της ΑΑΔΕ καθώς το ποσοστό παραβατικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανήλθε στο 50,2%, ενώ αν εξαιρεθούν οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά, φθάνει το 61%.

Προχθές κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε πως τα κυλικεία ενός Υπουργείου δεν διαθέτουν ταμειακές μηχανές και δεν κόβουν αποδείξεις. Τουτέστιν το κράτος που ελέγχει την φορολογική παραβατικότητα των άλλων φοροδιαφεύγει και το ίδιο.Εδώ και πολλά χρόνια τα τρία κυλικεία του αλλά και το μαγειρείο των Λιμενικών φέρονται να λειτουργούν χωρίς ξεκάθαρο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, καθώς δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, άρα δεν κόβονται και αποδείξεις ενώ υπάρχουν συναλλαγές με πολίτες. Ο αρμόδιος Υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά, μεταξύ άλλων απάντησε ότι " πρόκειται για μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συναλλαγές”. 

Είπε επίσης πως το γεγονός πως τα κυλικεία του Υπουργείου δεν κόβουν αποδείξεις έχει σαν αποτέλεσμα οι πελάτες να αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές. Δηλαδή, ο μέσος άνεργος, ημιαπασχολούμενος των 300 ευρώ ή συνταξιούχος των 500 ευρώ που δεν είναι υπάλληλος του Υπουργού οφείλει να πληρώνει διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές προκειμένου ο πολιτικός πελάτης του κ. Υπουργού να εισπράττει το μισθό του αλλά και να εξοικονομεί με φθηνότερες τιμές. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με το κράτος των ημετέρων και το παρακράτος των πελατών.

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα η ΑΑΔΕ θα πήγαινε την επόμενη μέρα στο Υπουργείο και θα σφράγιζε τα κυλικεία. Ο δε αρμόδιος εισαγγελέας θα ζητούσε από τη Βουλή να ορίσει εξεταστική επιτροπή για τον Υπουργό.Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι ευνομούμενη χώρα...»

                                (Απόσπασμα άρθρου του Κ.Στούπα από το capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...