αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Η άλωση του κράτους...


«Η άλωση του κράτους ως όπλο ενάντια στην κυβέρνηση που θα κληθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της χώρας στη μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχή, αποτελεί την επιτομή της φαυλοκρατίας. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε νόμος για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των υπουργείων (καθ’ υπόδειξη της τρόικας) με στόχο την από-κομματικοποίηση του κράτους. 

Δεδομένης της πενταετούς θητείας τους, αν οι προσλήψεις είχαν γίνει τότε, λίγους μήνες μετά τον Φεβρουάριο του 2016, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να εκτίσουν το σύνολo της πενταετούς θητείας τους με την επόμενη του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ώστε να ναρκοθετήσουν την θητεία του επόμενου πρωθυπουργού, και να συνεχίσουν την μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του ‘15.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δρομολογεί τον διορισμό των δικών της παιδιών, εξευτελίζοντας τη διαδικασία επιλογής αφαιρώντας ουσιαστικά οποιοδήποτε αντικειμενικό κριτήριο όπως τα πτυχία και η μοριοδότηση προϋπηρεσίας σε αντίστοιχες θέσεις, και μάλιστα βάζοντας ως μοναδικό κριτήριο τη συνέντευξη, και τέλος την επιλογή του γραμματέα από μια λίστα 3 προτεινόμενων στον υπουργό από τον ίδιο τον υπουργό.

Όμως η θητεία αυτού που ο υπουργός θα επιλέξει, θα υλοποιηθεί στη διάρκεια διακυβέρνησης της επόμενης κυβέρνησης.Διαδικασία παρωδία και προσβολή τόσο στην νοημοσύνη των τροϊκανών, όσο και του συνόλου του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού.Η έννοια του μη-κομματικού Γραμματέα καταστρατηγείται με φωτογραφικές διατάξεις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να συνεχίσει να βλάπτει τη χώρα μέσω κομμισαρίων του, μετά την παράδοση της εξουσίας στην επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Αυτή η δρομολόγηση αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο όχι γιατί η κυβέρνηση θα κάνει το αντίθετο από αυτό που λέγει, δηλαδή την ΣΥΡΙΖΟποίηση αντί για αποκομματικοποίηση του κράτους, αλλά κυρίως γιατί οι νευραλγικές αυτές για την διακυβέρνηση θέσεις απειλούν τη δημοκρατικότητα της εκτελεστικής εξουσίας, αν η επιλογή των υποψηφίων γίνει με τον ποταπό και κομματοκεντρικό τρόπο που συνταγογραφούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Με τους κομισάριούς του στις θέσεις-κλειδιά, μονιμοποιημένους για μια πενταετία μετά την πρόσληψή τους προς το τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται η παράλυση των προσπαθειών διακυβέρνησης οποιωνδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένων, δημοκρατικών δυνάμεων μετά την προαναγγελθείσα συντριβή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις επερχόμενες εκλογές. Σε συνδυασμό με την ψήφιση της απλής αναλογικής που θα στείλει τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία, όπως βίωσε η Ιταλία την περίοδο που ίσχυσε η απλή αναλογική εκεί και διέλυσε τον κοινωνικό της ιστό, δρομολογείται η κατάλυση της Τίτης Ελληνικής Δημοκρατίας με των εμποδίων στην διακυβέρνηση δια των κομισαρίων...

Προδιαγράφεται ξεκάθαρα. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι ο ρόλος, πλέον, της τρόικας ως το τελευταίο προπύργιο άμυνας ενάντια στην κατάλυση της δημοκρατίας μέσω της παρεμπόδισης δημοκρατικά εκλεγμένων μελλοντικών κυβερνήσεων να ασκήσουν την πολιτική για την οποία θα εκλεγούν.Δεν είναι αστείο. Είναι σκάνδαλο.Και δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο στη διαδικασία επιλογής Γραμματέων στα Υπουργεία, αλλά μια φασιστική ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να βρει την έξοδο από την κρατική κρίση που κοντεύει να μας διαλύσει δέκα χρόνια τώρα».
 
                                              (Αρθρο του Άγη Βερούτη από το capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...