αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Τα συπεράσματα... δικά σας


«Εμείς που περηφανευόμαστε για τα βαθιά δημοκρατικά μας πιστεύω, θεωρούμε ότι ο Πούτιν είναι ο ιδανικός πολιτικός ηγέτης! Βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 μέχρι σήμερα είτε σαν πρόεδρος είτε σαν πρωθυπουργός, εναλλάσσοντας ρόλους. Παρά το γεγονός ότι το ρωσικό σύνταγμα προβλέπει μόνο δύο 4ετείς θητείες για τον πρόεδρο, ο Πούτιν, ο οποίος ήδη εξάντλησε τις δύο θητείες 2000 - 2008, προτίθεται να ξαναβάλει υποψηφιότητα για τρίτη φορά! Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Ηδη κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές με 77% και ξανάγινε πρωθυπουργός!

Για να σας χαλαρώσω, θέλω να σας περιγράψω μια ευρηματική διαφήμιση, η οποία πριν από πολλά χρόνια είχε κάνει πάταγο στην Αμερική. Μπαίνει ένας καουμπόι σε ένα μπαρ και ανακοινώνει: «Ολοι εδώ μέσα πίνουν μπύρα X». Δύο άσχετοι σηκώνουν το χέρι και φωνάζουν: «Εκτός από μας». Ο καουμπόι τραβάει το πιστόλι και τους καθαρίζει, λέγοντας: «Τώρα, όλοι εδώ μέσα πίνουν μπύρα X». Θέλησα να σας αναφέρω τη διαφήμιση, γιατί στην Αμερική απαγορεύτηκε η προβολή της για λόγους δεοντολογίας. Στη Ρωσία, όμως, όλοι οι αντίπαλοι του Πούτιν κάτι παθαίνουν. Είτε πεθαίνουν, είτε κλείνονται στη φυλακή, είτε μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Ετσι καταλήγουμε στο διαφημιστικό: «Ολοι στη Ρωσία ψηφίζουν Πούτιν».

Λέγεται ότι ο Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αναξιόπιστες αμερικανικές εκτιμήσεις ανεβάζουν την περιουσία του σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Για σύγκριση ο Bill Gates της Microsoft έχει μόνο 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν γνωρίζω πώς πλούτισε ο Πούτιν, αλλά σίγουρα δεν είναι από επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως ο Gates, γιατί μέχρι το 1999 ήταν επικεφαλής της KGB, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος. Εμείς, λοιπόν, που δεν ανεχόμαστε πολιτικούς που βουτάνε το δάκτυλο στο μέλι, θέλουμε σαν ηγέτη αυτόν που κατά τεκμήριο ιδιοποιήθηκε τα περισσότερα μελίσσια της χώρας του. Οπως λέει μια παροιμία: «Τα πολλά ξαφνικά χρήματα, τα αποκτάς είτε με τον γάμο είτε με την κλοπή». Από τον γάμο δεν μου φαίνεται να τα πήρε για προίκα.

Το να προσπαθήσει κάποιος να εξηγήσει τη δημοφιλία του Πούτιν στην Ελλάδα, απαιτεί ειδικές ψυχιατρικές γνώσεις που δεν διαθέτω. Μόνο μερικές απλοϊκές σκέψεις θα σας πω. Πιστεύω ότι ο Πούτιν αντιπροσωπεύει τα απωθημένα πολλών συμπατριωτών μας. Κυρίως τη «μαγκιά»! Βουτάει σε παγωμένα νερά, είχε σύζυγο και παράλληλα εξωσυζυγικές σχέσεις («έχει σκίσει τη γάτα»), είναι απόλυτος ηγέτης (λίγο δικτάτορας, αλλά δεν μας νοιάζει), είναι πάμπλουτος (έστω και αν φθονούμε τον πλούσιο γείτονά μας) και για ξεκάρφωμα πάει στο Αγιον Ορος και στην Εκκλησία για να τιμήσει την Ορθοδοξία μας. Να μην το ξεχάσω. Αντιπροσωπεύει και τον αγνό αριστερό που όλοι έχουμε κρυμμένο μέσα μας! Τρομάρα μας.

Για να κλείσουμε το θέμα Πούτιν, σας φύλαξα για το τέλος το καλύτερο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας ο Πούτιν τα συγκεντρώνει στους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων 58,9% και της Χρυσής Αυγής 43,6%! Επίσης, στα δημογραφικά τα μεγαλύτερα ποσοστά τα συγκεντρώνει στους άνδρες 34,2%, στους νέους ηλικίας 25 - 39 χρονών 33,6% και σε όσους έχουν μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση 39,4%. Τα συμπεράσματα δικά σας».

                   (Απόσπασμα άρθρου του Α.Δρυμιώτη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...